Tko je uzeo Metipred i Wessel-duet-f? Pomozi mi da razumijem!

Djevojke, imam antifosfolipidni sindrom i hematolog je propisao Wessel-du-f 1 kapsulu na dan 1 mjesec prije planiranja i nastaviti tijekom trudnoće. A isto tako metipred 1/4 kartica dnevno 1 mjesec prije planiranja i nastavite do 12 tjedana. Pročitao sam opis tableta, vrlo zastrašujuće... Tko je uzimao te lijekove? Koliko su sigurni? I koliko ste dugo uzimali Wessel-duet-f i kako ste prestali koristiti metipred (pročitao sam da ne možete naglo prestati)?

Wessel Douai F

Struktura

Meka želatinska kapsula sadrži 250 LU aktivne tvari sulodeksid.

Dodatne komponente su: silicij dioksid (koloidni oblik), natrijev lauril sarkozinat, trigliceridi.

Školjka se sastoji od titanovog dioksida, želatine, crvenog Fe oksida, natrijevog propil parahidroksibenzoata, natrijevog etil parahidroksibenzoata i glicerola.

U 1 ampuli s bistrom otopinom sadrži 600 LU aktivne tvari sulodeksid. Pomoćne komponente su voda i natrijev klorid..

Obrazac za puštanje

Kapsule i otopina.

Crvene, želatinozne, meke ovalne kapsule iznutra sadrže bijelo-sivu suspenziju (moguća je dodatna ružičasto-kremasta nijansa).

U pakiranju kartona nalaze se 2 blistera (po 25 kapsula).

Prozirna otopina sa žutim ili svijetložutim tonom u ampulama od 2 ml.

U pakiranju kartona s 1 ili 2 ćelije pakiranja (po 5 ampula).

farmakološki učinak

Izravni antikoagulant. Djelatna tvar je prirodna komponenta sulodeksid, izolirana i ekstrahirana iz sluznice tankog crijeva svinje.

Aktivna komponenta sastoji se od dva glikozaminoglikana: dermatan sulfat i frakcija slična heparinu.

Lijek ima sljedeće učinke:

  • angioprotective;
  • antikoagulans;
  • profibrinolitik;
  • Antitrombotski.

Antikoagulantni učinak očituje se zbog afiniteta heparina u kofaktoru-2, pod čijim se utjecajem trombus inaktivira.

Antitrombotski učinak postiže se povećanjem sekrecije i sinteze prostaciklina, suzbijanjem aktivnog X faktora i smanjenjem razine fibrinogena u krvi.

Profibrinolitički učinak postiže se smanjenjem razine inhibitora aktivatora plazminogena u tkivu i povećanjem aktivatora u krvi.

Angioprotektivni učinak povezan je s obnavljanjem odgovarajuće gustoće negativnog električnog naboja pora u membranama vaskularnog podruma. Uz to, učinak se postiže vraćanjem integriteta vaskularnih endotelnih stanica (funkcionalni i strukturni integritet).

Wessel Douay F smanjuje trigliceride, normalizirajući reološke parametre u krvi. Aktivna komponenta sposobna je stimulirati lipoproteazu (specifični lipolitički enzim), koja hidrolizira trigliceride, koji su dio "lošeg" kolesterola.

Kod dijabetičke nefropatije, aktivna tvar Sulodeksid smanjuje proizvodnju izvanstanične matrice inhibirajući proliferaciju stanica mesangija; smanjuje debljinu bazalne membrane.

Farmakodinamika i farmakokinetika

Lijek se metabolizira u bubrežnom sustavu i u jetri. Djelatna tvar ne podliježe uklanjanju sulfata, za razliku od oblika heparina i nefrakcioniranog heparina s niskomolekularnom masom.

Osušivanje inhibira antitrombotsku aktivnost i značajno ubrzava proces eliminacije iz tijela..

Aktivna komponenta apsorbira se u lumenu tankog crijeva. 90% aktivne tvari apsorbira vaskularni endotel. 4 sata nakon prijema, sulodeksid se izlučuje putem bubrežnog sustava.

Indikacije za uporabu

  • tromboza dubokih vena, flebopatija;
  • patologija krvotoka mozga (akutno razdoblje moždanog udara i razdoblje oporavka);
  • angiopatije s visokim rizikom od tromboze (nakon infarkta miokarda);
  • demencija vaskularnog porijekla;
  • discirkulatorni oblik encefalopatije uzrokovan dijabetes melitusom, totalnom aterosklerozom, arterijskom hipertenzijom;
  • mikroangiopatija (retinopatija, nefropatija, neuropatija);
  • okluzivne lezije periferno smještenih arterija (na pozadini šećerne bolesti i ateroskleroze);
  • antifosfolipidni sindrom, trombolitička stanja (mogu se propisati nakon heparina niske molekularne težine ili zajedno s acetilsalicilnom kiselinom);
  • makroangiopatske promjene u bolesnika s dijagnosticiranim dijabetes melitusom (encefalopatija, sindrom dijabetičkog stopala, kardiopatija);
  • terapija trombotskom trombocitopenijom izazvanom heparinom.

kontraindikacije

  • bolesti popraćene niskom koagulacijom krvi;
  • trudnoća, I tromjesečje;
  • individualna preosjetljivost;
  • hemoragična dijateza.

Nuspojave

  • kožni osip;
  • epigastrična bol;
  • povraćanje
  • alergijske reakcije;
  • stvaranje hematoma nakon primjene otopine;
  • bol u području ubrizgavanja;
  • mučnina;
  • gorenje na mjestu ubrizgavanja.

Vesel Douai, upute za uporabu (Metoda i doziranje)

U prvih 15-20 dana lijek se daje parenteralno. Dozvoljene su intravenske i intramuskularne injekcije. Intravenska primjena može biti kapljična ili bolusna.

Shema: 2 ml (600 LU - 1 ml) sadržaja ampule otopi se u fiziološkoj fiziološkoj otopini s volumenom od 200 ml. Po završetku terapije injekcijom prelaze na uzimanje lijeka u obliku kapsula 30-40 dana. Dva puta dnevno, 1 kapsula. Preferirano vrijeme između obroka.

Preporučuje se uzimanje 2 tečaja godišnje. Uputa za Vesel Dou F sadrži indikaciju mogućnosti promjene gore navedenog režima liječenja uzimajući u obzir individualne karakteristike, toleranciju i druge popratne bolesti.

Predozirati

U velikim dozama lijek može izazvati krvarenje i krvarenje, što zahtijeva povlačenje lijeka i provođenje sindromne terapije.

Interakcija

Značajne interakcije nisu opisane. Istodobna terapija antiagregacijskim agensima i antikoagulansima nije dopuštena (prema mehanizmu: izravna i neizravna).

Uvjeti prodaje

Uvjeti skladištenja

Lijek zahtijeva poštivanje određenih uvjeta: temperatura - do 30 stupnjeva; daleko od sunca.

Rok trajanja

Ampule i kapsule mogu se čuvati 5 godina bez gubitka učinkovitosti.

posebne upute

Liječenje zahtijeva obveznu kontrolu nad svim pokazateljima analize koagulacije krvi (antitrombin-2, aPTT, vrijeme koagulacije, vrijeme krvarenja).

Lijek je u stanju povećati APTT u usporedbi s početnim i pol puta. Lijek ne utječe na sposobnost upravljanja automobilom.

Wessel Douai F analozi

Cijena analoga mnogo je niža od izvornog lijeka.

Wessel Douai F tijekom trudnoće (i dojenja)

Lijek se ne može propisati u prvom tromjesečju trudnoće. Medicinska literatura opisuje pozitivno iskustvo liječenja sulodeksidom u trudnica s dijagnosticiranom dijabetesom melitusa tipa I u 2. i 3. tromjesečju radi sprečavanja vaskularne patologije i tijekom registracije kasne toksikoze tijekom trudnoće.

Lijek se može koristiti u 2. i 3. tromjesečju pod nadzorom liječnika i uz suglasnost akušera-ginekologa, vaskularnog kirurga.

Podaci o sigurnosti za Wessel Duet F tijekom dojenja ne nalaze se u relevantnoj literaturi.

Wessel Douay F Recenzije

Recenzije liječnika potvrđuju visoku učinkovitost lijeka u liječenju tromboze i makroangiopatije. Lijek se dokazao u liječenju vaskularnih komplikacija kod pacijenata s dijabetesom.

Recenzije o Wessel Duet F tijekom trudnoće: rijetko izazove negativnu reakciju, ako se koristi prema uputama u skladu s navedenim režimom liječenja.

Cijena Wessel Douai F, gdje kupiti

Trošak lijeka ovisi o obliku doziranja, ljekarničkoj mreži, prodajnom području.

Cijena kapsula Wessel Due F u Rusiji je 2800 rubalja (tablete nisu dostupne).

Cijena ampula - 200 rubalja. Lijekove možete kupiti u specijaliziranim ljekarnama.

Dijabetes i njegovo liječenje - Dia Club

„Inzulin je lijek za pametne ljude, a ne budale,
bili liječnici ili pacijenti "
(E. P. Joslin)

  • Popis foruma ‹Dijabetes, glavni dijelovi foruma‹ Komplikacije
  • Promjena veličine fonta
  • verzija za ispis
  • mobilna verzija
  • Pitanja
  • registracija
  • ulazni

Wessel-DUE F: panaceja ili hrpa zamki?

Wessel-DUE F: panaceja ili hrpa zamki?

UM »06. prosinca 2004. 10:47 sati

oks »26. siječnja 2005. 16:10.

ser »01. kolovoza 2005. 11:39

oks »01. kolovoza 2005. 16:37.

Zem »03. kolovoza 2005. 16:42

"A suci - tko?"
Plaćeni su za to. Predavanja, suveniri, bankete.

Nemoguće je pronaći kliničara koji promatra dovoljno vremena, dovoljno pacijenata da zaključi da je ovaj lijek učinkovit, IMHO.
I tako je Wessel - droga je već "stara", "pretukla mu novac" i sada nema masovnog oglašavanja na njemu. Što bi to značilo?

UM “03. kolovoza 2005. 17:15

ser »03. kolovoza 2005. 21:16

UM »03. kolovoza 2005. 21:44

ser »03. kolovoza 2005. 22:10

ser »03. kolovoza 2005, 22:19

ser »04. kolovoza 2005. 5:41

UM »04. kolovoza 2005. 6:25

Dakle, imate CD2, ili što? I kolika je razina c-peptida?

O Wesselu:
Iz umetka za napomenu za lijek:

Je li bilo presedana? Osobno ne poznajem takve ljude, ali mislim da ako je proizvođač o tome napisao u napomeni, to znači da je u kliničkim ispitivanjima određeni postotak.
Usput, o smanjenju triglicerida uzbuđivao sam se: napisano je to smanjenje.
Parabulbar - ovo je, koliko znam, u prostor za oči iza staklastog tijela. A činjenica da rješava stare krvarenja nije jamstvo koje ne pridonosi nastanku novih. IMHO.

UIA je test za mikroalbuminuriju. Ali u tim su slučajevima kriteriji za reverzibilnost nefropatije vrlo proizvoljni..

PLOVILA DUE F 250LE N60 CAPS

Vrsta robe:Lijekovi
Aktivne tvari:Sulodexide
Proizvođač:Katalentni Itali S.p.A / Alfasigma S.p.A.
Zemlja podrijetla:Italija
Farmakoterapijska skupina:antikoagulantni heparin i njegovi derivati
Obrazac za puštanje i pakiranje:Kapsule 250 jedinica - 60 kom po pakiranju.
Temperatura skladištenja:2 ° C do 30 ° C
Čuvati izvan dohvata djece:Da
Svi lijekovi Wessel Douai FSvi slični proizvodi

Uputa za uporabu Wessel Douai F

Oblik doziranja

Mekane želatinske kapsule od opečne i crvene boje, koje sadrže bijelo-sivu suspenziju. Dopuštena je ružičasta ili ružičasta-kremasta boja na sadržaju kapsula..

Struktura

Svaka kapsula sadrži:

Djelatna tvar: sulodeksid 250 LU *

Pomoćne tvari: natrijev lauril sarkozinat 3,30 mg, koloidni silicijev dioksid 2,00 mg, triacetin 83,87 mg. Komponente školjke kapsule: želatina 53,15 mg, glicerol 22,07 mg, natrijev etil parahidroksibenzoat 0,26 mg, natrijev propil parahidroksibenzoat 0,13 mg, titanov dioksid (E171) 0,29 mg, crveni željezov oksid (E172) 0,86 mg.

farmakodinamiku

Wessel Douai F (sulodeksid) je biološki lijek, prirodna mješavina glikozaminoglikana (GAG): frakcija nalik heparinu, molekulske mase 8.000 daltona (80%) i dermatan sulfata (20%).

Mehanizam djelovanja sulodeksida posljedica je dva glavna svojstva: brzo djelujuća heparinska frakcija ima afinitet prema antitrombinu III (ATIII), a dermatanska frakcija ima afinitet prema kofaktoru heparina II (KGII). Nakon oralne primjene u preporučenoj dozi, količina sulodeksida i njegovih derivata nakon efekta prvog prolaska dovoljna je za indukciju antitrombinskog djelovanja bez utjecaja na uobičajene parametre koagulacije (aktivirano djelomično tromboplastinsko vrijeme (APTT), trombinsko vrijeme, aktivirani faktor X). Stoga se može pretpostaviti da oralno davanje sulodeksida nema antikoagulacijski učinak..

Farmakološko djelovanje: angioprotektivno, profibrinolitičko, antitrombotsko.

Angioprotektivni učinak povezan je s obnavljanjem strukturnog i funkcionalnog integriteta vaskularnih endotelnih stanica, s obnavljanjem normalne gustoće negativnog električnog naboja pora vaskularne bazne membrane. Uz to, lijek normalizira reološka svojstva u krvi smanjujući razinu triglicerida (stimulira lipolitički enzim - lipoprotein lipazu, hidrolizira trigliceride koji su dio LDL).

Učinkovitost lijeka kod dijabetičke nefropatije određena je sposobnošću sulodeksida da smanji debljinu bazne membrane i stvaranjem izvanstanične matrice smanjenjem proliferacije stanica mesangija.

Profibrinolitički učinak nastaje zbog povećanja razine krvnog tkivnog aktivatora plazminogena i smanjenja sadržaja njegovog inhibitora. Antitrombotska aktivnost sulodeksida, koja se daje oralno, uglavnom je rezultat svih vrsta djelovanja koje sulodeksid ima na vaskularnu stijenku (angioprotektivni učinak), fibrinolize (profibrinolitički učinak) i inhibicije adhezije trombocita.

farmakokinetika

Sulodeksid se apsorbira u tankom crijevu. Nakon uzimanja označenog lijeka, prvi vrh sulodeksida u krvnoj plazmi uočava se nakon 2 sata, drugi od 4 do 6 sati, nakon čega se lijek više ne otkriva u plazmi; koncentracija se obnavlja nakon otprilike 12 sati, a zatim ostaje konstantna do oko 48. sata. Stalna razina u plazmi otkriva se nakon 12 sati, vjerojatno zbog sporog otpuštanja lijeka od strane apsorpcijskih organa, a posebno vaskularnog endotela. Sulodeksid se distribuira u vaskularnom endotelu u koncentraciji 20-30 puta većoj od koncentracije u ostalim tkivima. Metabolizira se u jetri i izlučuje uglavnom bubrezima. U istraživanju radioaktivno obilježenog lijeka, 55,23% sulodeksida izlučeno je u urinu tijekom prvih 96 sati.

Nuspojave

Prema kliničkim studijama

Podaci o učestalosti nuspojava lijeka povezanih s primjenom sulodeksida dobiveni su u kliničkim ispitivanjima koja su uključivala bolesnike liječene standardnim dozama lijeka tijekom uobičajenog trajanja terapije.

doza

1-2 kapsule 2 puta dnevno prije jela 30-40 dana. Obično liječenje započinje primjenom lijeka u obliku doze "otopina za intravensku i intramuskularnu primjenu", 1 ampula dnevno, intramuskularno ili intravenski, 15-20 dana.

Kompletan tijek liječenja treba ponoviti najmanje 2 puta godišnje.

Ovisno o rezultatima kliničko dijagnostičkog pregleda pacijenta, po nahođenju liječnika, režim doziranja može se promijeniti.

Wessel Douai F

Latinski naziv: Vessel Due F

ATX kôd: B01AB11

Djelatna tvar: sulodeksid (sulodeksid)

Proizvođač: ALFA WASSERMANN (Italija)

Ažuriranje opisa i fotografije: 16.08.2019

Cijene u ljekarnama: od 2465 rubalja.

Wessel Douay F - lijek s antitrombotskim, profilabrinolitičkim, angioprotektivnim i antikoagulacijskim učinkom.

Oblik i sastav izdavanja

Wessel Douai F dostupan je u 2 oblika doziranja:

  • Otopina za injekcije - bistra žuta ili svijetložuta otopina (2 ml u ampulama prozirnog tamnog stakla, 5 ili 10 ampula u blister traku, 1 ili 2 pakiranja u kartonskoj kutiji);
  • Kapsule - želatinozne, meke, cigleno crvene, ovalne (25 kom. U blisteru, 2 blistera u pakiranju od kartona).

Sastav 1 ampule uključuje:

  • Djelatna tvar: sulodeksid - 600 LU (lipasemske jedinice);
  • Pomoćne komponente: natrijev klorid - 18 mg; voda za injekcije - do 2 ml.

Sastav 1 kapsule uključuje:

  • Djelatna tvar: sulodeksid - 250 LU (lipasemske jedinice);
  • Pomoćne komponente: natrijev lauril sulfat - 3,3 mg; silika koloid - 3,0 mg; trigliceridi - 86,1 mg;
  • Sastav kapsule: titanov dioksid (E171) - 0,30 mg; glicerin - 21,0 mg; želatina - 55,0 mg; željezov oksid crveni - 0,90 mg; natrijev propil paraoksibenzoat - 0,12 mg; etil p-hidroksibenzoat natrij - 0,24 mg.

Farmakološka svojstva

farmakodinamiku

Wessel Douay F, čija je aktivna tvar sulodeksid, biološki je lijek, prirodna mješavina glikozaminoglikana (GAG). Sastoji se od dermatan sulfata (20%) i frakcije slične heparinu, molekulske mase 8000 daltona (80%).

Mehanizam djelovanja sulodeksida temelji se na dva glavna svojstva: afinitet brzo djelujuće frakcije slične heparinu antitrombinu III (ATIII) i afinitet dermatanske frakcije za kofaktor II heparina (KGII).

Angioprotektivni učinak nastaje zbog obnavljanja funkcionalnog i strukturnog integriteta vaskularnih endotelnih stanica, kao i normalizacije gustoće negativnog električnog naboja koji imaju pore membrana vaskularne podloge. Sulodeksid također poboljšava reologiju krvi snižavanjem triglicerida (tvar aktivira lipolitički enzim zvan lipoprotein lipaza koji je odgovoran za hidrolizu triglicerida uključenih u LDL).

Učinkovitost upotrebe Wessel Douay F za dijabetičku nefropatiju rezultat je sposobnosti sulodeksida da inhibira sintezu izvanstanične matrice i smanjuje debljinu bazalne membrane uslijed smanjenja proliferacije stanica mesangija.

Profibrinolitički učinak povezan je s povećanjem koncentracije tkivnog aktivatora plazminogena u krvi i smanjenjem razine njegovog inhibitora.

Otopina za ubrizgavanje ima antikoagulantni učinak, koji je lagano izražen u preporučenoj dozi (1 ampula dnevno), a objašnjava se prisutnošću afiniteta za kopar faktorom II, koji sukcesivno smanjuje koncentracije faktora X i trombina i antitrombina.

Antitrombotsko djelovanje je posljedica svih vrsta djelovanja koje karakterizira sulodeksid: utjecaj na stijenke krvnih žila (angioprotektivni učinak), koagulacija krvi (blago izražen antikoagulantni učinak), fibrinoliza (profibrinolitički učinak) i inhibicija adhezije trombocita.

farmakokinetika

Apsorpcija sulodeksida događa se u tankom crijevu. Nakon oralne primjene označenog lijeka, prva vršna koncentracija aktivne tvari u krvnoj plazmi određena je nakon 2 sata, a druga vršna koncentracija nakon 4-6 sati, nakon čega sulodeksid više nije otkriven u plazmi. Koncentracija aktivne komponente se obnavlja nakon otprilike 12 sati, te ostaje stabilno na istoj razini do oko 48 sati. Stalna koncentracija sulodeksida u krvnoj plazmi određena je 12 sati nakon primjene, što je, pretpostavlja se, posljedica sporog otpuštanja iz apsorpcijskih organa, uključujući vaskularni endotel.

S intravenskom ili intramuskularnom primjenom, sulodeksid se apsorbira dovoljno brzo, a brzina apsorpcije određuje se brzinom krvotoka na mjestu ubrizgavanja. Njegov sadržaj u plazmi s jednom intravenskom injekcijom bolusa Wessel Duet F u dozi od 50 mg nakon 15, 30 i 60 minuta bio je 3,86 ± 0,37 mg / l, 1,87 ± 0,39 mg / l i 0,98 ± 0,09 mg / l.

Tvar se distribuira u vaskularnom endotelu, a njegov sadržaj je 20-30 puta veći od onoga u ostalim tkivima.

Sulodeksid se metabolizira u jetri i izlučuje uglavnom urinom. Studije s radioaktivno obilježenim lijekom potvrdile su da se 55,23% aktivne tvari izlučivalo putem bubrega tijekom prva 4 dana.

Indikacije za uporabu

  • Poremećaji cerebralne cirkulacije, uključujući razdoblja ranog oporavka i akutnih razdoblja ishemijskog moždanog udara;
  • Angiopatije s povećanim rizikom od tromboze, uključujući stanja nakon infarkta miokarda;
  • Vaskularna demencija;
  • Discirkulatorna encefalopatija uslijed hipertenzije, dijabetes melitusa, ateroskleroze;
  • Tromboza dubokih vena, flebopatija;
  • Okluzivne lezije perifernih arterija dijabetičkog i aterosklerotskog podrijetla;
  • Antifosfolipidni sindrom, trombofilna stanja (istovremeno s acetilsalicilnom kiselinom, kao i nakon heparina male molekulske mase);
  • Mikroangiopatije (neuropatija, retinopatija, nefropatija) i makroangiopatije (kardiopatija, encefalopatija, sindrom dijabetičkog stopala) sa šećernom bolešću;
  • Terapija GTT - trombocitopenija izazvana heparinom (lijek ne uzrokuje GTT i ne pogoršava tijek bolesti).

kontraindikacije

  • Bolesti popraćene smanjenom koagulabilnošću krvi i hemoragičnom dijatezom;
  • I tromjesečje trudnoće;
  • Preosjetljivost na komponente lijeka.

Tijekom trudnoće Wessel Douay F propisuje se pod strogim nadzorom liječnika.

Upute za uporabu Wessel Douai F: metoda i doziranje

Wessel Douay F može se davati intramuskularno ili intravenski (nakon razrjeđivanja u fiziološkoj otopini u količini od 150-200 ml), a može se uzimati i oralno (između obroka).

Na početku terapije 15-20 dana lijek se daje intramuskularno, 1 ampula dnevno, zatim 30-40 dana, uzimajte 2 kapsule 2 puta dnevno.

Cjelokupni tečaj treba ponavljati najmanje 2 puta godišnje. Liječnik može promijeniti režim doziranja ovisno o indikacijama i odgovoru na terapiju..

Nuspojave

Tijekom terapije, razvoj:

  • Alergijske reakcije: osip;
  • Organi gastrointestinalnog trakta: bol u epigastriju, povraćanje, mučnina;
  • Ostalo: gori, bol i hematom na mjestu ubrizgavanja.

Predozirati

Jedini simptom predoziranja Wessela Douay F je krvarenje. U tom se slučaju preporučuje neposredna primjena 1% -tne otopine protamin sulfata, koja se koristi za krvarenje uzrokovano heparinom..

posebne upute

Postoji pozitivno iskustvo s primjenom Wessel Douay F-a za prevenciju i liječenje vaskularnih komplikacija kod žena s dijabetesom tipa 1 u II-III tromjesečju trudnoće, kao i s razvojem gestoze (kasna toksikoza trudnica).

Ako je potrebno, preporučuje se upotreba lijeka pod kontrolom koagulograma.

Na početku terapije i na njenom kraju preporučljivo je utvrditi takve pokazatelje:

  • Aktivirano djelomično tromboplastinsko vrijeme (norma je 30-40 sekundi, ovisno o koncentraciji i vrsti korištenog aktivatora, može varirati između 25-30 ili 35-50 sekundi);
  • Vrijeme krvarenja (norma prema vojvodi - 2-4 minute);
  • Sadržaj antitrombina III (normalan - 210-300 mg / l);
  • Vrijeme koagulacije nestabilizirane krvi (norma prema Milian-ovoj metodi u modifikaciji Morawitza je 6-8 minuta).

Wessel Douay F može povećati normalne performanse oko 1,5 puta.

Utjecaj na sposobnost upravljanja vozilima i složenih mehanizama

Prema uputama, Wessel Duet F ne utječe na sposobnost upravljanja vozilima i obavljanje potencijalno opasnih vrsta posla koji zahtijevaju povećanu koncentraciju i brze psihomotorne reakcije.

Trudnoća i dojenje

Postoje izvješća o pozitivnom iskustvu u liječenju i sprečavanju vaskularnih komplikacija lijekom u bolesnika oboljelih od dijabetesa tipa I u II i III tromjesečju trudnoće, kao i u slučaju kasne toksikoze trudnica.

Nema pouzdanih podataka o upotrebi Wessel Douay F tijekom laktacije.

Interakcija lijekova

Ne preporučuje se istodobna primjena Wessel Douay F s lijekovima koji utječu na hemostatski sustav (sredstva protiv trombocita, indirektni i izravni antikoagulansi).

analoga

Analozi Wessel Douay F su: Angioflux, Sulodeksid.

Uvjeti skladištenja

Čuvajte izvan dohvata djece na temperaturama do 30 ° C.

Rok trajanja - 5 godina..

Uvjeti ljetovanja u ljekarni

Recept je dostupan.

Recenzije za Wessel Douai F

Recenzije o Wesselu Douayu F, koje su ostavili stručnjaci, svjedoče o njegovoj visokoj učinkovitosti u liječenju makroangiopatija i tromboza. Primjena lijeka daje dobre rezultate u liječenju vaskularnih komplikacija u bolesnika sa šećernom bolešću. Uz imenovanje Wessel Douay F tijekom trudnoće, nuspojave su izuzetno rijetke ako se koriste u skladu s preporukama liječnika.

Cijena za Wessel Dou F u ljekarnama

Prosječna cijena za Wessel Douai F u obliku kapsula iznosi 2322-2882 rubalja (paket sadrži 50 kom.). Otopinu za injekciju možete kupiti za oko 1742-2115 rubalja (paket sadrži 10 ampula).

Wessel DUE F: jeftini analozi, recenzije liječnika

Bolesti srca i krvnih žila zauzimaju jedno od prvih mjesta na svijetu u pogledu opasnosti i smrtnosti. Dobrobit i dugovječnost osobe ovisi o izboru sredstava. U borbi protiv kolesterola, tromboze liječnici i pacijenti biraju visokokvalitetne lijekove koji su prošli klinička ispitivanja, dali pozitivan rezultat.

Jedan takav lijek je lijek Wessel Duet F (Vessel Due F), proizvođač - Italija.

Uputa za uporabu, analozi Wessel Duet F, cijena

Njegovo djelovanje temelji se na smanjenju količine triglicerida, neutralizaciji trombina, razrjeđivanju krvi, obnavljanju vaskularnih stanica. Alat je izravan antikoagulant. Ima antikoagulacijske, antitrombotske, profibrinolitičke, angioprotektivne učinke.

Rezultat primjene Wessel Duet F je neutralizacija krvnih ugrušaka, smanjenje količine fibrinogena u krvi i vraćanje strukturnog integriteta krvnih žila. Liječnici i pacijenti hvale Wessel Douay F zbog trudnoće. Većina pregleda lijekova je pozitivna.

Wessel Douai F: sastav, obrazac za puštanje, pakiranje

Wessel Douay F dostupan je kao žuta otopina za intramuskularnu i intravensku injekciju u ampulama. Pakirano u kartonskim pakiranjima od 5 i 10 ampula u blisterima.

Glavna aktivna tvar u sastavu je sulodeksid, pomoćni - natrijev klorid. Prosječna cijena je 1800 rubalja.

Za oralnu primjenu dostupne su Wessel Douay F kapsule sa sadržajem suspenzije. Školjka kapsule uključuje mekan jestivi želatin, natrijev etil parahidroksibenzoat, titan dioksid, glicerol, željezni oksid, natrijev propil parahidroksibenzoat. Pomoćne tvari u kapsuli su sljedeće komponente:

  • trigliceridi;
  • silicij dioksid;
  • natrijev lauril sarkozinat.

Ne postoje oblici oslobađanja tableta, zbog činjenice da lijek može negativno utjecati na sluznicu površine želuca, a tablete nemaju zaštitni želatinski sloj. Trošak lijeka za oralnu primjenu iznosi 2 800 rubalja.

Upute za korištenje

Početna terapija kapanjem ili injekcijom traje oko tri tjedna (2 ml jednom dnevno), osim ako nije propisan drugačiji režim liječenja. Zatim se Wessel Douai F propisuje za oralnu primjenu dva puta dnevno, jedna tableta. Tijek liječenja je mjesec dana.

indikacije

Wessel Douay F propisan je za mnoge bolesti povezane s opasnošću od nastanka krvnih ugrušaka, uključujući i tijekom trudnoće. Ima pozitivan učinak u sljedećim slučajevima..

  1. Encefalopatija s visokim krvnim tlakom, dijabetes, ateroskleroza.
  2. Phlebopathy.
  3. Demencija.
  4. Tromboza.
  5. retinopatija.
  6. kardiopatije.
  7. Antifosfolipidni sindrom.
  8. neuropatija.
  9. Dijabetičke lezije žila na nogama.
  10. nefropatija.
  11. angiopatija.
  12. Negativne promjene u cerebralnoj cirkulaciji.
  13. trombocitopenija.
  14. Kad je trudna od trinaestog tjedna.

kontraindikacije

Wessel Douay F se ne može primjenjivati ​​tijekom trudnoće u prvih 13 tjedana, s hemoragičnom dijatezom, s pojačanom negativnom reakcijom na tvar lijeka, sa smanjenom koagulacijom krvi.

Nuspojave

U nekim slučajevima mogući su bol u trbuhu, povraćanje, osip, svrbež, mučnina, hematom od injekcije.

Posebne upute

Uporaba lijeka tijekom trudnoće moguća je od četrnaestog tjedna pod nadzorom liječnika. Lijek se ne smije koristiti s antiagregacijskim sredstvima, neizravnim antikoagulansima. Potrebno je kontrolirati pokazatelje pomoću koagulograma. Prekoračenje normalnog unosa može uzrokovati krvarenje.

Wessel Douai F izdaje se u ljekarnama bez recepta. Lijek treba čuvati na temperaturi ne većoj od +30 stupnjeva na tamnom mjestu. Rok trajanja - ne više od pet godina od datuma proizvodnje.

Prema liječnicima i pacijentima, Wessel Duet F se dobro podnosi. Liječenje tečajevima je dovoljno za stabilizaciju pozitivne dinamike. Glavna negativna činjenica su visoki troškovi sredstava.

Prednost liječenja lijekom u odnosu na nisku molekulsku masu i nefrakcionirane heparine, natrijev hidrogen-citrat, hirudin je njegova dobra izlježivost, upotreba za dijabetes, ne uklanjanje sumpora (smanjuje učinak protiv krvnih ugrušaka).

Nedostatak su visoki troškovi i daljnja upotreba.

Analozi lijeka

Jeftini ruski nadomjestak Angioflux glavnom tvari sulodeksid. Spada u skupinu izravnih antikoagulansa. Propisan je za liječenje ishemije nogu, angiopatije. Dostupno u otopini za intramuskularnu i intravensku injekciju i u želatinskim kapsulama (oralno uzimanje).

Ne primjenjivati ​​kod preosjetljivosti na heparin, hipokoagulaciju, trudnoću, hemoragičnu dijatezu.

Wessel Douay F Njemački nadomjestak Fragmin s natrijevim dalteparinom kao aktivnim sastojkom izravni je antikoagulant.

Fragmin se propisuje supkutano i intravenski za mnoge bolesti s opasnošću od tromboze:

  1. Infarkt miokarda.
  2. Akutne terapijske bolesti u krevetnim bolesnicima.
  3. Angina pectoris nestabilna.
  4. kirurgija.
  5. Karcinom (dugotrajno preventivno liječenje).
  6. Zatajenje bubrega (sprečavanje zgrušavanja krvi tijekom hemofiltracije).

Prema studijama, upotreba lijeka trudnica smatra se opravdanom i sigurnom ako su ispunjeni uvjeti (potrebne indikacije i strogi liječnički nadzor).

Fragmin se ne može koristiti u slučajevima:

  • peptički ulkus unutarnjih organa (dvanaesnik, želudac) u akutnom obliku;
  • sa septičkim endokarditisom;
  • kirurgija oka;
  • imunološka trombocitopenija;
  • operacije središnjeg živčanog sustava;
  • atipične promjene u zgrušavanju krvi;
  • lumbalna punkcija;
  • akutna osjetljivost na aktivnu tvar;
  • zabranjeno je davati lijek intramuskularno.

Nuspojave

U praksi liječenja lijekom postoje pojedinačni slučajevi negativnih učinaka.

  • Reverzibilna neimuna trombocitopenija.
  • Imuna trombocitopenija.
  • alopecija.
  • svrabež.
  • Osip.
  • Anafilaktičke manifestacije.
  • hematom.

S izuzetnim oprezom, Fragmin trebaju primjenjivati ​​pacijenti kojima su propisane punkcije, trudnice, stariji ljudi s bubrežnim zatajenjem i dijabetes melitus. Tijekom liječenja Fragminom potrebno je redovito provjeravati broj trombocita.

Anfibra - zamjena za Wessel Douay F izravni je antikoagulant. Dostupno u obliku otopine za injekcije. Djelatna tvar je natrijev enoksaparin. Dizajniran da spriječi stvaranje ugrušaka u krvi. Lijek je nepoželjan za osobe s bolesnom jetrom. Vrlo malo nuspojava kada se koristi. Lijek se ne može koristiti intramuskularno.

Enixum u obliku otopine za intravenske i subkutane injekcije s aktivnom tvari natrij enoxaparin je izravni antikoagulant.

Odredište:

  • venska tromboza;
  • prevencija tromboze tijekom terapijskih bolesti, kirurških operacija, hemodijalize, akutnog infarkta miokarda, angine pektoris, zatajenja srca, reumatskih i zaraznih bolesti.

Alat se ne preporučuje za upotrebu tijekom trudnoće. Spinalna ili epiduralna anestezija ne smije se provoditi tijekom liječenja sredstvom. Zabranjena je upotreba lijeka za hemoragični moždani udar, prijeteći pobačaj, trombocitopeniju, cerebralnu aneurizmu, djecu mlađu od 18 godina.

Pažljiva uporaba lijeka preporučuje se u sljedećim slučajevima:

  • nakon ishemijskog moždanog udara;
  • teška arterijska hipertenzija;
  • teški dijabetes;
  • spinalna punkcija;
  • Ozljede CNS-a;
  • čirevi unutarnjih organa;
  • endokarditis;
  • porođaja;
  • tuberkuloza;
  • perikarditis;
  • dijabetička retinopatija;
  • kirurgija oka;
  • hypocoagulation;
  • teški vaskulitis.

Talijanski lijek Gemapaxan izravan je profilaktički lijek protiv zgrušavanja i krvnih ugrušaka. Djelatna tvar je natrijev enoksaparin. Gotov proizvod dostupan je u otopini (špricevima), pakiranom u kutije i kartonske kutije. Trošak lijeka ovisi o doziranju (0,6, 0,2 i 0,4 ml) 1200 - 1700 rubalja.

Tijekom trudnoće liječnici su dijagnosticirali trombofiliju. Hematolog talijanskog lijeka propisao je Wessel Douay F, propisao prve injekcije, deset postupaka. Tada sam pio dvije kapsule ovog lijeka dnevno. Nije bilo nuspojava. Poboljšani su pokazatelji analize. Ali liječnici su rekli da je potrebno više tečajeva liječenja. Lijek je učinkovit, međutim, ima visoku cijenu. Ali zdravlje je skuplje od novca. Savjetujem svima ovaj alat. Prvo se posavjetujte s liječnikom. Sve zdravlje!

Wessel duet F, kada planirate bez analize

Predložene Objave

Pridružite se našoj raspravi!

Morate biti korisnik da biste ostavili komentar.

Stvorite račun

Registrirajte se za primanje računa. Jednostavno je!

Ući

Već registrirani? Prijavite se ovdje.

Sada ih pregledava 0 članova

Nijedan korisnik ne pregledava ovu stranicu..

Popularne teme

Objavio: ninja
Napravljeno prije 19 sati

Objavio: Mirnost
Napravljeno prije 17 sati

Objavio: Mirnost
Napravljeno prije 1 sat

Objavio: Tonya777
Napravljeno prije 10 sati

Objavio: KASATKA //
Napravljeno prije 23 sata

Objavio: Gretta25
Napravljeno prije 21 sat

Objavio: Kasatik01
Napravljeno prije 3 sata

Objavio: Vredinka87
Napravljeno prije 15 sati

Objavio: Sofʹja13
Napravljeno prije 4 sata

Pregledi klinike

O web mjestu

Brze veze

Popularne sekcije

Građa objavljena na našoj web stranici u informativne je svrhe i namijenjena je u obrazovne svrhe. Nemojte ih koristiti kao medicinski savjet. Utvrđivanje dijagnoze i odabir metoda liječenja ostaje isključivi prerogativ vašeg liječnika!

VA i Wessel Douai

Pretražite forum
Napredna pretraga
Pronađi sve postove koji su zahvalni
Pretraživanje bloga
Napredna pretraga
Na stranicu.
Oks_I
Pogledaj profil
Nađi sve postove člana Oks_I

1. Pojedinačna smrznuta trudnoća nije osnova za testiranje na APS, tj. niste imali indikacije za određivanje VA.

2. "Lupus antikoagulant" - ovo nije jedna analiza, već cijeli skup. Dakle, što je 0,65 ili 2,0 nije jasno. Ako trebate komentare, molimo da unesete potpune rezultate analize..

3. Wessel-Douay F se NE koristi za ispravljanje rezultata analiza na VA, stoga ne postoji ništa dvostruko u situaciji koju opisujete.

4. Nejasno je zašto pokušavaju "sniziti vaš VA"..

Lupusdoc
Pogledaj profil
Nađi sve postove člana LupusDoc

Pozdrav, jučer sam napokon uspio dobiti karticu s analizom na rukama, pa vas molim da ih pogledate.
Datum podnošenja analize 02.07.2007.
Antitijela na fosfolipide (ukupno) - 1,3 (normalno 250,0 (normalno do 15), IgM neg.
Nakon ovih testova propisana mi je Wessel Duet 1 kapsula. 2 puta dnevno.
18.12.2007 g.
Trombociti 281.0 * 10
Fibrinogen 2.7
FA 9'45 "
RFMK 4.0
Trombinsko vrijeme 15,6 "
Kaolin vrijeme 72,7 "
APTV 33.4 "
Lupus antikoagulans:
PRP: PRP + EACC:
r = 60 r = 73
K = 18 K = 17
ma = 56 ma = 52
ja = 127,3 mene = 108,3
ITP = 7,1 ITP = 6,4

S = 1,8. 3 puta više nego prije liječenja, ali mjesec dana prije testova imao sam ARI.
Wesselu je dodan Wobenzym 3 tab. 3 puta dnevno.
01/16/08
Trombociti 274.0 * 10
Fibrinogen 2.8
FA 9'40 "
RFMK 5.0
Trombinsko vrijeme 13,1 "
Kaolin vrijeme 71,4 "
APTV 30.6 "
Lupus antikoagulans:
PRP: PRP + EACC:
r = 79 r = 77
K = 23 K = 20
ma = 55 ma = 52
ja = 122,2 mene = 108,3
ITP = 5,3 ITP = 5,4

S = 1,8. Nije se promijenio. Wessel je dodao do 2 tablete. 2 puta dnevno.
3/4/08
Trombociti 284.0 * 10
Fibrinogen 2.4
FA 11'40 "
RFMK 5.0
Trombinsko vrijeme 13,2 "
Kaolin vrijeme 90,8 "
APTV 35.1 "
Lupus antikoagulans:
PRP: PRP + EACC:
r = 68 r = 22
K = 21 K = 16
ma = 56 ma = 53
ja = 127,3 mene = 112,8
ITP = 6.1 ITP = 5.1

S = 1.6. Ponovno dodan Wobenzym 3 na 3.

2. travnja 2008
Trombociti 289,0 * 10
Fibrinogen 3.0
FA 9'20 "
RFMK 3.5
Trombinsko vrijeme 13,4 "
Kaolin vrijeme 83,6 "
APTV 34.4 "
PTI 92.4
Lupus antikoagulans:
PRP: PRP + EACC:
r = 95 r = 80
K = 22 K = 20
ma = 55 ma = 57
ja = 122,2 mene = 132,6
ITP = 5,6 ITP = 6,6

S = 2,0. Nakon toga, poslana sam na 3 sesije sa plazmaferezom.
Ako vam to ne smeta, molim vas, dešifrirajte što to znači. I objasnite zašto su, na pozadini liječenja, pokazatelji postajali sve gori i lošiji? Trebam li podvrći plazmaferezu?
Prolazim sav ovaj tretman kako bih se pripremio za trudnoću i daljnje liječenje trudnoće..
I još jedno pitanje: 13. svibnja letimo u Egipat, je li istina da su sunčanje i klimatske promjene kontraindicirani? I ako da, kako se onda treba ponašati tamo kako bih umanjio štetu svom zdravlju??
Puno vam hvala na pažnji.

Wessel Douai f

Čini mi se da se tijekom B. u 100% slučajeva povećava koagulacija krvi. Dakle, priroda je to zamislila? I što je propisano našim majkama? Rodili su se nekako, a nisu ni znali, vjerojatno, što je AFS. %)

To je tako, samo obrazloženje.

Da, kakve uvrede. Samo sam se uzrujala i htjela sam pitati tko je pio, ko nije pio ovaj lijek..

jer nema jebe. trudna, koja će dati sebe i dijete na rizik od ispitivanja.
postoji nekoliko lijekova koji su vrlo potrebni trudnicama, ali upute kažu da je trudnoća kontraindicirana.
iz istog razloga.
ne bojte se toga.

Uputa za uporabu Wessel Douai F

Nuspojave

Nuspojave su rijetke. Oni mogu biti povezani s nepoželjnim učinkom lijeka na gastrointestinalni trakt. U ovom slučaju simptomi su mučnina, povraćanje i istodobna bol u želucu. Alergijske reakcije nastaju i na njegove sastavne dijelove, kako na glavni, sulodeksid, tako i na dodatne tvari. Alergije se obično manifestiraju kao osip na koži. Može se lokalizirati bilo gdje.

Kada se lijek koristi u obliku injekcije na mjestu uboda može se primijetiti bol, oticanje tkiva i peckanje. To je posljedica kako reakcije tijela na primijenjeni lijek, tako i zbog pogrešne tehnike ubrizgavanja. U svim tim slučajevima preporučuje se konzultirati liječnika i prijaviti sve nuspojave koje se primijete kako bi se utvrdilo je li moguće nastaviti liječenje Wessel Duet F ili ga treba zamijeniti nekim drugim lijekom..

Djelovanje na tijelo

Lijek ima antikoagulantni učinak, sprečava koagulaciju krvi, usporava stvaranje krvnih ugrušaka, djeluje u smjeru smanjenja veličine postojećih krvnih ugrušaka, provodeći njihovu lizu. Lijek Wessel Doué F (analozi ovog lijeka nisu iznimka) također je angioprotektor: zahvaljujući sulodeksidu obnavljaju se stanice unutarnjih obloga krvnih žila, čija je cjelovitost izuzetno važna za pravilno funkcioniranje i sprječavanje stvaranja novih trombotičkih masa.

Sulodeksid, kao glavna komponenta lijeka, potpuno je prirodna tvar. Trenutno se proizvodi iz tkiva tankog crijeva svinja. Sastav uključuje frakciju sličnu heparinu, zbog čega njegov učinak dijelom podsjeća na učinak heparina na ljudsko tijelo, jednog od najčešćih antikoagulansa koji se koristi usporedo s lijekom Wessel Due F. Analozi, jeftini i ne baš, također su izrađeni od svinjskog sulodeksida.

Sastav i obrazac za tisak Wessel Douai F

Lijek je dostupan u dva oblika doziranja:

  • U obliku kapsula ili tableta Wessel Douay F, koji sadrže glavni aktivni sastojak, sulodeksid, u količini od 250 LU u jednom komadu. Dodatne komponente: glicerol, titanov dioksid, crveni željezni oksid, želatina, natrijev propil paraoksibenzoat, natrijev etil paraoksibenzoat. 25 komada po blisteru.
  • Otopina za intramuskularnu ili intravensku primjenu s sadržajem u jednoj ampuli aktivne tvari, sulodeksid, u količini od 600 LU. Dodatne komponente otopine su voda za injekcije i natrijev klorid. 10 ampula po pakiranju.

indikacije

- angiopatije s povećanim rizikom od tromboze, uključujući i nakon infarkta miokarda;

- kršenje cerebralne cirkulacije, uključujući akutni period ishemijskog moždanog udara i razdoblje ranog oporavka;

- discirkulatorna encefalopatija zbog ateroskleroze, dijabetes melitusa, arterijske hipertenzije;

- okluzivne lezije perifernih arterija i aterosklerotskog i dijabetičkog podrijetla;

- flebopatija, tromboza dubokih vena;

- mikroangiopatije (nefropatija, retinopatija, neuropatija);

- makroangiopatije kod dijabetes melitusa (sindrom dijabetičkog stopala, encefalopatija, kardiopatija);

- trombofilna stanja, antifosfolipidni sindrom (propisan zajedno s acetilsalicilnom kiselinom, kao i nakon heparina male molekulske mase);

- liječenje trombocitopenije uzrokovane heparinom (jer lijek je ne uzrokuje ili ne pogoršava).

posebne upute

Počevši s terapijom Wessel Douay F i završavajući s njom, ima smisla odrediti takve parametre kao što su:

  • APTT - aktivirano djelomično tromboplastinsko vrijeme;
  • trombocitna antitijela;
  • trajanje krvarenja;
  • stopa koagulacije.

Lijek je u stanju povećati vrijednosti prvog od parametara do jednog i pol puta.

Utjecaj na sposobnost upravljanja vozilima i složenih mehanizama

Wessel Douay F ne utječe izravno na brzinu reakcije, tako da tijekom njegove uporabe nije zabranjeno voziti ili raditi sa složenim mehanizmima. Međutim, trebali biste se suzdržati od tih postupaka ako je lijek izazvao vrtoglavicu..

Trudnoća i dojenje

U prva tri mjeseca trudnoće lijek nije propisan, jer kliničke studije nisu provedene za takve bolesnike, a nema podataka o učinku lijeka na formiranje fetusa.

U drugom i trećem tromjesečju lijek se koristi za uklanjanje vaskularnih problema uzrokovanih gestozom ili dijabetesom. Preporučena doza je 1 ampula dva puta dnevno (10 dana), zatim kapsule (1 komad 2 puta dnevno tijekom 2-4 tjedna). Lijek mora kontrolirati liječnik.

Interakcija lijekova

Wessel Douai F najbolje je ne primjenjivati ​​s lijekovima kao što su sredstva protiv trombocita i koagulansi.

Prilikom propisivanja lijeka zajedno s antikoagulansima, potrebno je pratiti pokazatelje koagulacije krvi..

farmakokinetika

90% se apsorbira u vaskularni endotel (stvara u njemu koncentraciju koja je 20-30 puta veća od njegove koncentracije u tkivima drugih organa) i apsorbira se u tankom crijevu. Metabolizira se u jetri i bubrezima. Za razliku od nefrakcioniranog heparina i heparina male molekulske težine, sulodeksid ne podliježe odsumporavanju što dovodi do smanjenja antitrombotske aktivnosti i značajno ubrzava eliminaciju iz tijela. Raspodjela doza po organima pokazala je da lijek prolazi izvanstaničnu difuziju u jetri i bubrezima 4 sata nakon primjene.

24 sata nakon iv primjene, izlučivanje mokraće je 50% lijeka, a nakon 48 sati 67%.

Doziranje i primjena

Klasični način rada s izravnim antikoagulansima ove vrste je sljedeći: prvo, pacijentu je propisana intramuskularna uporaba lijeka (u stacionarnim uvjetima - intravenski). Postupci se provode 2-3 tjedna, a zatim se pacijent prebacuje na oralno davanje tableta, koje traje 1-1,5 mjeseci. Zatim odmaraju i po potrebi ponavljaju terapiju svake godine u razmacima od šest mjeseci. Međutim, takav plan djeluje na vaskularne patologije, a sprječavanje tromboze i drugih krvožilnih bolesti provodi se u olakšanom načinu.

Wessel Douai F kapsule

Oralna primjena uvijek se provodi jedan sat prije obroka ili 1,5-2 sata nakon njega, tako da je želudac što prazanji. Preporučuje se uzimanje kapsula 2 puta dnevno, kada je riječ o liječenju, i jednom dnevno - ako je osoba uključena u prevenciju vaskularnih bolesti. Morate piti tablete prema rasporedu: istovremeno. Trajanje tečaja varirat će ovisno o namjeni terapije, ali ne može biti duže od 40 dana. Doziranje u svim slučajevima - 1 kapsula po dozi.

ubrizgavanje

Za injekcije se koriste ampule u svom čistom obliku, intramuskularne injekcije. Ako se Wessel Douai nanese putem kapaljke, sadržaj ampule mora se pomiješati s fiziološkom otopinom (2 ml po 150-200 ml). Postupak se provodi jednom dnevno, liječnik mora izvijestiti o brzini intravenske primjene. Doziranje u žena s kasnom toksikozom i trajanje liječenja također određuje specijalist.

Uputa za uporabu Wessel Douai F

Glavni cilj ovog lijeka je spriječiti zgrušavanje krvi u posudi, što sprečava stvaranje krvnog ugruška. Međutim, ako neizravni antikoagulansi daju dugotrajni učinak djelovanjem na vitamin K, izravni, među kojima je i Wessel Duet, djeluju na heparin i zato djeluju odmah, ali ne dugo. Karakterističan trenutak za Wessel Duet otopinu i tablete: pripravak sadrži sulodeksid, prirodni proizvod, koji je nakupljanje glikozaminoglikana koji se akumuliraju u tankom crijevu svinje (njegova sluznica).

Sastav i oblik ispuštanja

Djelatna tvar lijeka Wessel Douai je sulodeksid, koncentracija ovisi o obliku otpuštanja. Ljekarne potrošačima nude samo dvije opcije Wessel Douaya: kapsule (koje neki pacijenti i liječnici nazivaju tabletama) i otopinu koja se koristi za injekcije (intramuskularne injekcije) ili intravensku primjenu. Otopina je dostupna u ampulama, svaka s volumenom od 2 ml, tekućina je bistra, sa žutim tonom. Pakovanje može sadržavati 5 ili 10 ampula. Svaka sadrži 600 jedinica lipoprotein lipaze sulodeksida..

Sastav rješenja Wessel Duet je sljedeći:

Natrijev klorid

do 2 ml

Kapsule imaju i želatinsku ljusku, ovalnog je oblika i crvene boje. Sadržaj kapsula je bijela suspenzija, koja može imati ružičasti ton. Paket lijekova sadrži 25 kapsula. Svaka sadrži samo 250 jedinica lipoprotein lipaze sulodeksida, a cijeli sastav izgleda ovako:

Koloidni silicijev dioksid

Crveni željezni dioksid

Farmakološka svojstva

Lijek Wessel Duet F ima izravan antikoagulantni učinak, što je posljedica kemijskog sastava aktivne tvari: sulodeksid je više frakcija slična heparinu i samo 20% dermatan sulfata. Zbog toga se opaža afinitet prema kofaktoru heparina 2, koji sprječava aktiviranje trombina. Uz to, stručnjaci ističu nekoliko točaka:

  • Smanjena razina fibrinogena i povećana sinteza prostaciklina pokreću mehanizam antitrombotskog djelovanja.
  • Sulodeksid povećava koncentraciju tkivnog aktivatora plazminogena i istovremeno snižava razinu inhibitora, što povećava prostaglandine i određuje profibrinolitički učinak Wessel Duet.
  • U slučaju dijabetičke nefropatije, stanice mesangija razmnožavaju se, što smanjuje debljinu bazne membrane.
  • Zbog nižih triglicerida, reološka krvna slika se normalizira.
  • Mehanizam angioprotektivnog djelovanja je vraćanje integriteta vaskularnih endotelnih stanica.

Indikacije za uporabu

Prema uputama Wessel Duet, lijek je propisan pacijentima koji pate od cerebrovaskularne nesreće, dijabetesa i ateroskleroze, što je izazvalo disciplinsku encefalopatiju. Zbog činjenice da sulodeksid ima antitrombotski učinak, upotreba antikoagulansa ove vrste dopuštena je u svrhu:

  • profilaksa tromboze (uključujući nastaju tijekom gestoze u kasnoj trudnoći);
  • liječenje tromboflebitisa, vaskularne demencije;
  • suzbijanje trombofilnih stanja (zajedno s acetilsalicilnom kiselinom);
  • liječenje mikroangiopatija i dijabetičkih makroangiopatija;
  • uklanjanje trombocitopenije izazvane heparinom.

indikacije

Wessel Douay F koristi se za razne bolesti koje utječu na krvne žile u raznim dijelovima ljudskog tijela. Dakle, propisan je za poremećaje cirkulacije u mozgu, uključujući moždani udar i nakon njega tijekom razdoblja oporavka

Djelovanje sulodeksida usmjereno je na vraćanje normalnog kretanja krvi kroz žile, što je vrlo važno kako bi se povećala učinkovitost mozga. Sve bolesti povezane s visokim rizikom od nastanka krvnih ugrušaka također zahtijevaju uporabu antikoagulansa, koji uključuju Wessel Duet F

Analozi se, poput opisanog lijeka, preporučuju nakon infarkta miokarda (infarkt miokarda povezan je s potpunim prekidom opskrbe krvlju određenih dijelova srčanog mišića), s aterosklerotskim lezijama perifernih žila i trombi dubokih vena. Koriste se za vaskularne probleme povezane s dijabetesom..

Nefropatija s oštećenjem žila bubrežnih glomerula, retinopatija s patološkim promjenama u vaskularnom dnu mrežnice oka također su indikacija za imenovanje sulodeksida. Uz njegovu pomoć liječi se i trombocitopenija uzrokovana heparinom, budući da Wessel Duet F, iako je po učinku sličan ovom lijeku, ne izaziva takvu komplikaciju i čak se može koristiti za njegovo ispravljanje..

farmakološki učinak

Lijek djeluje kao antikoagulant, a također predstavlja antitrombin. Glavna komponenta lijeka proizvedena je ekstrakcijom iz crijevne sluznice svinja i tretirana u skladu s tim.

Wessel Douay F - biološki lijek, čija je aktivna tvar mješavina glikozaminoglikana u omjeru:

  • frakcija nalik heparinu, čija je molekulska masa 8000 Da - 4/5;
  • dermatan sulfat - 1/5.

Prva komponenta ima afinitet prema antitrombinu III, druga prema kofaktoru heparina II.

Učinci koji se mogu postići s Wesselom Douaijem F:

  • zaštita kapilara - angioprotekcija - njegovo postizanje moguće je zahvaljujući normalizaciji gustoće električnog naboja s minus znakom u porama bazalnih membrana krvnih žila, kao i njihovoj cjelovitosti (kako u funkciji tako i u strukturi);
  • kontrola koagulacije - antikoagulacija - postiže se pojačanim izlučivanjem i sintezom prostaciklina, inhibiranjem aktivnog X-faktora i snižavanjem u krvi takvog pokazatelja kao što je fibrinogen;
  • otapanje koaguliranih krvnih ugrušaka - profibrinoliza - povezano je sa smanjenjem razine inhibitora plazminogena (tkivni aktivator) i povećanjem plazminogena u krvi;
  • sprečavanje krvnih ugrušaka - antitrombotičko djelovanje - krvni ugrušci se deaktiviraju zbog kofaktor-2 heparina. Pored toga, ovaj se učinak postiže kombiniranjem tri druge vrste radnji.

Zahvaljujući lijeku, smanjuje se količina triglicerida (dio "lošeg" kolesterola), što dovodi do normalizacije reoloških vrijednosti u krvi. Djelatna tvar povezuje poseban lipolitički enzim s radom - lipoproteazu, koja neutralizira trigliceride.

U bolesnika s dijabetičkom nefropatijom, učinkovitost lijeka ovisi o njegovoj sposobnosti da smanji debljinu bazne membrane i stvori izvanstanični matriks proliferacijom stanica mesangija (vezivno interkapilarno tkivo).

Apsorpcija aktivne tvari događa se vrlo brzo, njezina brzina ovisi o opskrbi krvlju u području ubrizgavanja. Sulolexid se distribuira u vaskularnom endotelu, dok je njegova koncentracija nekoliko desetina puta veća od one karakteristične za ostala tkiva. Jetra je odgovorna za metabolizam tvari. Ovdje je metabolizam. Četiri dana kasnije bubrezi će ukloniti prerađeni proizvod.

Upute za korištenje

U pravilu se lijek prvo propisuje za injekciju, a zatim pacijent nastavlja uzimati u kapsulama. Režim liječenja određuje se individualno nakon fizičkog pregleda i dijagnoze.

Način primjene

Wessel Douai F ubrizgava se:

  • do mišića;
  • u venu (moguće kaplje) - zahtijeva prethodno razrjeđivanje u 150-200 ml fiziološke otopine.

Tijek liječenja i doziranje

Standardne upute za uporabu lijeka su sljedeće: 1 ampula ubrizgava se u mišić 15-20 dana, nakon tog vremena injekcije se zamjenjuju kapsulama, moraju se uzimati još mjesec dana, jedna dva puta dnevno. Sličan se tečaj preporučuje kod recidiva najmanje dva puta godišnje..

Određene bolesti zahtijevat će prilagodbu ovog obrasca..

PatologijaDoza (dnevno)Trajanje
Angiopatija s vjerojatnošću nastanka krvnih ugrušaka; krvni ugrušci kao posljedica infarkta miokarda1 ampula intramuskularno;
1-2 kapsule
1 mjesec
Moždani udar i razdoblje rehabilitacije nakon njegaKapica od 1 ampule (prethodno razrijeđena fiziološkom otopinom); 1 kapsula dva puta dnevno15-20 dana
30-40 dana
encefalopatija1 ampula; 1-2 kapsule dva puta dnevno10-30 dana3-6 mjeseci
Okluzivna bolest arterija1 ampula intramuskularno; 1-2 kapsule dva puta20-30 dana 2-3 mjeseca
Phlebopathy1 ampula; 2-4 kapsule10-30 dana2-6 mjeseci
Mikro i makroangiopatije1 ampula; 1-2 kapsule15 dana4 mjeseca
trombofilijeInjekcija nije potrebna; 2-4 kapsule6-12 mjeseci
Trombocitopenija heparinaInfuzija 1 ampula, a potom kapljice jedna ampulaSvakih 12 sati koliko je potrebno

Predozirati

Ako je preporučena doza premašena, komplikacije se ne mogu izbjeći. Manifestiraju se simptomima poput hemoragične dijateze ili krvarenja. Ako se to dogodi, morate primijeniti jednoprocentnu otopinu protamin sulfata.

Nuspojave

Nuspojave lijeka očituju se u raznim organima i sustavima, naime:

  • živčani sustav - glavobolja, nesvjestica;
  • gastrointestinalni trakt - bol i nelagoda u trbuhu, mučnina i povraćanje, natečenost u trbuhu, proljev, krvarenje u želucu;
  • vestibularni aparat - vrtoglavica;
  • alergije - kožni osip, urtikarija, ekcem, eritem (u rijetkim slučajevima generaliziran). Razloge treba razlikovati - na primjer, zbog upotrebe nepravilnog sredstva za ispiranje, mogu se razviti kožne reakcije;
  • lokalne reakcije - bol na mjestu ubrizgavanja, hematom, edem, rjeđe - peckanje.

Vrlo rijetko, derealizacija, konvulzije, drhtavica, slabljenje vida, palpitacije, crvenilo, iskašljavanje krvi, purpura, disurija, stenoza stijenke mokraćnog mjehura, bol u prsima.