Tema: život nakon uklanjanja štitnjače

Imam 27 godina. Od 2013. godine problemi sa štitnjačom. Dijagnoza je difuzni toksični gušter. Za to je vrijeme eutroidizam trajao 2 puta, odnosno 1 godinu. Sada se ponovno pojavi. Posljednji put liječnik je savjetovao da razmisli o kirurškom liječenju. Ali nekako sikotična palačinka, pročitajte klizanje u Google, loša navika Googleovih čireva))) Općenito, tko je uklonio štitnjaču? Osobito me zanima točnost radiojoda najsigurnija mina. Kakvo je vaše stanje prije i poslije? Sam postupak operacije, priprema, rehabilitacija nakon operacije? Što se u životu promijenilo, osim uzimanja dnevne doze. Možda postoje neki savjeti? Google nije baš koristan, želim, da tako kažem, recenzije uživo. Molim te, ne utapaj se. Komentar za minuse iznutra. Oprostite na pogreškama.

Duplikati nisu pronađeni

Ja sam nakon 2 postupka radio joda s vašom dijagnozom. Pišite na [email protected], odgovorit ću na pitanja.

Ne biste trebali zbuniti liječenje RTD difuznim toksičnim gužvom i rakom štitnjače. Različiti mehanizmi, doze i praćenje.

Liječenje je isto, pili i čekajte, razlika u dozi i sigurnosti rodbine, s rakom koji pišete i nakon pražnjenja jodom, s DTZ-om se čini da se zaglavio u štitnjači. S rakom ima više aktivnosti, ali možete gotovo sve izvući u bolnici, jer je potrebno uništiti ostatke štitnjače, s DTZ se mogu uštedjeti, ne mogu spasiti itd., Ali gotovo sva aktivnost će zarobiti štitnjaču, vi ćete zasjati u štitnjači

Ako je još uvijek relevantno: štitnjača je uklonjena prije 2 godine jer nije bilo moguće urediti motiku.

Jod je ponuđen za novac i vrlo sam sklon da me na ovaj postupak obavlja u Finskoj. Liječnik je to motivirao činjenicom da tamo pojedinačno odabiru dozu za svakog pacijenta. Kao ako je mala doza, tada će žlijezda nastaviti raditi i morat će ponoviti postupak. A ako je velik, to je dodatno opterećenje na tijelu. Prenosim samo riječi svog liječnika, jer sam išao pod nož :)

Operacija je izvedena prema VHI politici, poliklinika i odjel su izvrsni. Otpisati dan nakon operacije. Ožiljak je gotovo nevidljiv.

Osjećam se kao da - po mom mišljenju terapija nije odabrana za mene. Letargija, pospanost, razdražljivost. Sve je na svom mjestu. Ali težina je također puzala do gomile. I ne želi puzati dolje. Kad sam došla kod trenera na časove, bio sam prokleto sretan što sam na euthyroxu (neki ga piju posebno za mršavljenje) :) nikad nije bio tako pogrešan.

Liječnici većim dijelom prakticiraju monoterapiju, pa sam o kombiniranim lijekovima čitao sam (ako vjerujem mišljenjima ananimusa u VK, tada su mnogi osjetili upečatljivu razliku kada su uzimali kombinacije). Iako sam se sjetio da je prije operacije liječnik mucao o mogućnosti kombinirane terapije, odnosno da liječnik o tome nešto zna;).

Dakle, najvjerojatnije, pitanje nije kako ćete smanjiti štitnjaču, već koja će se terapija odabrati nakon :)

Ispričavam se na zdravlju :) zdravlja!

U Rusiji, također, pojedinačno odaberite dozu, ovisno o centru

A onda, očito, nisu znali za radio jod. Predloženo je samo uklanjanje, dobro, kako je sugerirano, zastrašivalo i vrištalo.

Kako se općenito osjećate zbog svoje dijagnoze? Napustio sam lijevi režanj sa 21 godinu, koliko sam shvatio, uzalud. Obnovljena je dugo nakon uklanjanja, analize su bile loše. Imam dijagnozu, kako ste.

Ono što me najviše pogađa je želja ljudi da odgovore pronađu na Internetu. Nekome je potrebna operacija, nekome treba DESNO, nekome odgovara i jedno i drugo. O tome treba razgovarati SAMO s pružateljem zdravstvenih usluga. Ne vjerujte ovom liječniku - potražite nekoga tko će vam normalno reći koje opcije imate i što možete očekivati ​​od jedne i druge metode radikalnog liječenja DTZ-a (ne mislim da vam je liječnik upravo počeo govoriti da je vrijeme da se problem radikalno riješi).

Pored činjenice da su svi ovdje već napisani, jedna će imati nuspojave, iako što učiniti s njom, druga neće, sve je kategorički individualno.

Savjetujem vam da ne žurite sa uklanjanjem i liječenjem radioaktivnog joda. Uvijek na vrijeme.

Ako je moguće, napravite test na jod u tijelu. Najvjerojatnije, imate banalan nedostatak joda. U mojoj praksi, na pozadini liječenja jodom (ne ljekarničkim, već posebnim, koji se sastoji od joda i otopine njegovih soli, plus mikronutrijenata u odabranoj dozi), gušavac je „ostavljen“ kod pet pacijenata, čvorovi su smanjeni u dva, a postupak liječenja nije završen.

Ne samo kontraindicirano. I ispred radiojodnog joda, oni su uglavnom prisiljeni sjediti na dijeti koja ima malu prehranu. Dobio sam pismo, sutra ću ga detaljno napisati :) i onda su ovdje već napisali divljač.

Postoje standardi liječenja i službeno stajalište. Nitko ne želi preuzeti odgovornost i odmaknuti se od njih. Zatim žalbe, sudovi itd. Moje je duboko uvjerenje da se u najekstremnijim slučajevima trebaju primijeniti radikalne metode liječenja. Ako postoji šansa, onda moramo pokušati. Za liječenje gušavca koristim 2% ili 5% otopinu joda i kalijeve soli joda ili njihove oblike tableta.

Može se pričvrstiti još jedna plantaža.

Ne, tratinčica je bolja). Neću se raspravljati, makar samo zato što imam pozitivne rezultate liječenja. Ako ste primijetili, napisao sam da se gušavost može pojaviti u pozadini nedostatka joda, što upravo dovodi do hiperplazije (povećanja) stanica štitnjače.

A tu je i hladniji video - predavanja o imunologiji. Tamo kažu takve stvari! I o stanicama ubojicama, i o stanicama koje proizvode hipoklorit (izbjeljivač, na jednostavan način) i vodikov peroksid, i o stanicama koje jedu sve što nije u redu i djeluju. I, pazite, sve je u vama.

U Moskvi je 25.000 rubalja za sve vrijedilo postupak.

Moja majka je utapala štitnjaču radio vodičem. Zračenje je provedeno u Obninsku. Legla je 3 dana prije ozračivanja, obavila sva ispitivanja, na dan ozračenja odvedena je u sobu, s tim jodom i natrag u odjeljenje. Prva 3 dana nakon izlaganja, bio je pakao, bila je mučnina, povraćala, slabost bijesna, nije mogla ni jesti ni piti, tada je postalo bolje. Mislim da je otpuštena 5. dana. Sve je dobro prošlo, fonil onda 10 dana, ali sve je u redu. Štitnjača je odmah utonula za 92%, to se rijetko događa. Obično puno manje od%. Kosa je ispadala svuda, tjedan dana nakon ozračenja jedva se pomaknula, jer uopće nije bilo snage, siva je sigurno hodala 3 mjeseca. Sad kako živi. Prošle su 3 godine, osjeća se dobro, uzima tablete svaki dan, čini se da je eutirox. Svaka 3-4 mjeseca doza se mijenja, povećava, ako se ne povećava, počinje se osjećati loše, tijelo odmah počinje davati snažne smetnje. Živi običnim životom, domom, vrtom, poslom. Sve se vratilo u normalno stanje, hvala Bogu. Ako vam treba, onda to učinite, ne brinite. Ali ako još uvijek stvarno izgledate ovako, onda krenite. Želim vam dobro zdravlje!

Nije ssy, kirurg zna svoje stvari. Kao i vi, on ima pet ljudi u smjeni. Želudac mi se otvorio dva puta, ne poznanstvom, već jednostavno prvim slobodnim kirurgom.

Moj prijatelj je odavno uklonjen. Moramo se pitati kako je bilo s njim.

bolje kirurški ukloniti

Operacija u dobnoj mački

Podijelite svoje iskustvo sa svima koji su to doživjeli..
Postoji mačka, stara 16,5 godina. Prije nekoliko dana tumori su slučajno otkriveni na mliječnim žlijezdama. Danas su se odvezli u kliniku, razgovarali o tome koje su mogućnosti, posljedice itd..
Veterinar je rekao da sve dok se tumori ne otvore i ne upale, sve treba ukloniti. Ali postoji rizik, jer je mačka povezana s godinama. To i srce ne mogu podnijeti pluća. Rekli su da će se sve to uzeti u obzir tijekom operacije.
Možda je netko išao sa svojim lepršavim magarcem kroz sličan? Kako se trbuh oporavio? Mogu biti posljedice?
Razumijem da svi imaju različite načine i starija mačka može imati dobru operaciju, ali mlada neće uspjeti. Ali samo želim znati tko je imao slično iskustvo i kako su uspjeli.

Dijete treba pomoć!

Prijatelji, vijesti o našoj mini mački!

Što mogu reći, posjetili smo jednog od najboljih oftalmologa i prema rezultatima imenovanja zabilježeni su sljedeći problemi s bebinim očima:
- mikroftalmos (nerazvijene očne jabučice)
- katarakta u oba oka
Uznemireni, naravno, mikroftalmos je još uvijek pola problema, ali same bi oči bile zdrave i u redu, ali on ima takvu karizmu i temperament, uh)
No katarakta je ozbiljna stvar, zamagljivanje leća može napredovati i, kao rezultat, može dovesti do potpune sljepoće. Ovo je potrebno riješiti kirurškim putem, ali čini se da je naša mini mačka još uvijek previše mini i oči možete shvatiti sami..
Raste i sve se razvija i u očima, pa čekamo, ali operacije se ne mogu izbjeći, katarakta je gadna starica. napali dijete.

Dobar liječnik nam je odredio tečaj kapljica, tako da je moguće usporiti proces prije nego što se operacija može obaviti, ali još uvijek je vrlo nejasno hoće li učinak biti ili ne..
Ali kako oni kažu „Učinite ono što morate i budite ono što se događa“

Od trenutnih zdravstvenih problema, tu je i test za zvijer koji se zove "leukemija". Uostalom, dijete već ima 4 mjeseca. Držite kamere za nas.

O tome kako sam otišao u kliniku i što bih sada trebao raditi s njom.

Dobar dan gospodo! Želim vam svima postaviti pitanje, u nadi da će neki od čitatelja imati iskustva ili samo znanje. Ali prvo želim opisati pozadinu, pa ako pročitate sve što se pokvarilo, pročitajte barem posljednji odlomak. Objavite bez ocjene, bit ću vam zahvalan na usponu.

Dakle, moje ime je Sonya, na primjer (ne (samo svako ime radi praktičnosti)), imam 28 godina i živim negdje u blizini Rostov-na-Donu. Rostov ima dva prekrasna satelitska grada Bataisk i Aksai. Pokazalo se da sam registriran u Bataisku, živim u okrugu Aksaysky, a donedavno sam u Rostovu radio ukupno. Ovo je da se opiše prizor.

Početkom srpnja ljubazno su me zamolili da sakupim njihove mono-noževe i izađem s posla. Nije da je bilo neočekivano, jer su umirući grčevi vozili tvrtku poslodavca na pola godine, ali još uvijek ne baš ugodno. Dali su mi mjesec dana otkaza, a ja sam odlučila kombinirati korisno s korisnim, naime, raditi na zdravlju zajedno s mojom potragom za poslom..

Vrijedno je objasniti to "malo sranja" koje sam osjećao davno. Prije tri i pol godine neko smeće ODS-a razboljelo se bez posjećivanja liječnika, nakon čega je postalo neugodno duboko disati. Uz to, osobito je ovisila o vazokonstriktivnim kapi za nos. Do proljeća sam zaključio da je nekako teško disati i otišao sam u Rostov napraviti fluorografiju. Flyurka je rekla da je za mene sve normalno, postoje nekakve provizije, ali ja ću živjeti. Opustio sam se. Povremeno sam mjerila temperaturu. Skočila je s norme na 37. Ništa ozbiljno. Kolega je rekao da joj je terapeut rekao da je sada 37 norma, ne možete se kupati. Krajem kolovoza iste godine donio sam otitis media s odmora. Ovaj put sam morao ići liječniku. Ako ste bili u središnjoj gradskoj bolnici Aksai, vjerojatno znate da recenzije o njoj, blago rečeno, nisu baš dobre. Stoga sam se odlučila zapeti za Bataisk, registracijom. Liječena je antibioticima. ENT je predložio kako se izbaci ksilometazolin, i gledajući krvne testove poslane stručnjaku za zarazne bolesti, grit je vrlo sličan mononukleozi. Specijalist zarazne bolesti pogledao me, saslušao moju priču i izvijestio da je sve normalno. Ne, griza je, ako želite, možete uzeti test Epstein-Barra u bilo kojoj privatnoj klinici, pa ću čak i na knjižici jednog od njih označiti kakvu analizu treba, a budući da imam preporuku za HIV, hoćete li? Nisam htjela Opet sam napravila flyurku, nisu pronađene adhezije. Dobro se vratio preventivno, samo nos više nije blokiran. Norma općenito. Dvije godine kasnije grlobolja. To se, općenito, ponekad boli, ali ne mnogo. Bacila sam se u grlo s bljeskalicom i otkrila sam gnusnu gadost - prometne gužve u krajnicima. Od tog trenutka povremeno sam samostalno rušio prometne gužve (da, to je nemoguće, ali kad sam posjetio liječnika čak 15 minuta ujutro trebalo mi je pola dana da odem na posao. Osim toga, čak se i državni službenici ne žele besplatno oprati). Grlo je u skladu s tim bilo upaljeno i zaboljelo. Pa moram otpustiti.

Dakle, natrag do srpnja ove godine. Sredinom mjeseca skupio sam volju u šaku i potpisao se s terapeutom. Međutim, nešto u zapisniku bilo je čudno: ranije je zapis bio prezime, ali sada je bio dostupan samo zapisnik o liječničkom pregledu ili profilaktičkom prijemu u isti ured. Došavši ujutro u kliniku, odlučio sam provjeriti na recepciji. I poslali su me. Kažu da ste se pogrešno prijavili. A na vašoj adresi nema terapeuta. I odlučio sam da se, u principu, ne osjećam tako loše. Okrenuo se i otišao na posao.

Tjedan dana kasnije ujutro nakašljao sam se. A kašalj je tako čudan, suh, poput psa ili nečega. Nakašljao sam se, ali ne mogu disati. Prisjećajući se napadaja moje bake od angine, pokušala sam disati mirno, polako, kroz nos. Uhvatila je dah, uplašila se, odlučila sigurno - moram vidjeti liječnika. Odmah ću prestati i prema liječnicima.

Tako sam se 29. srpnja 2019. u 8:00 ponovno našao u poliklinici u Bataysku na bazi Središnje gradske bolnice. Već bez snimanja.

Kažem: - Morao bih terapeutu, a putem mrežnog snimanja smeća nemamo stanicu.

Kažu mi: - znamo, znamo. Idi, kažu, u sobu za kliničke preglede, možeš živjeti na redu.

Dobro, dođi. Liječnik je kasnio pola sata, još pola sata ispred mene i ja sam na recepciji.

Kažem: -tako tako, registar vam šalje.

Grijaju: - Nemamo s čim. Idite, - gr. - do ch. med. sestra.

Prišao sam joj. Izmaklo.

Kažem: - registar pošalje na liječnički pregled, oni su za vas, ali želim ići terapeutu.

Čet! "Ona kaže." - Znamo, znamo da nema terapeuta. Idi u glavu. Terpaevical.

Došao sam do glave. Došla je red, a ja imam 10 godina za razgovor. Pogledao sam intervju, vratio se u glavu. Još uvijek ima liniju. Proveo sam 40 minuta i bio na recepciji.

Kažem: - registar pošalje na liječnički pregled, oni su na glavni med. sestro, a ona, zauzvrat, tebi.

Gospodar - Iz nekog razloga upravitelj je povikao i zgrabio je za srce. - Prijavite se bilo kome, ali barem Taktovoj.

I opet registar.

Ja - kažem - prošao je krug časti. Pišite mi barem nekome, glavno je to što prije.

Zaposlenik je pogledao u kompjuter i mrmljao: - najbliže 08.06.2019. Ići će?

Volio bih bliže - kažem.

Recepcionarka podigne pogled i upita: - Što je s tobom?

Gospodine, napokon! Nakon pola dana, barem me netko pitao na što se žalim. Jedina neugodnost bila je ta što je to bio registar. Čak sam na sekundu izgubio snagu govora. Sigurno ih sada izgledaju, slušaju i osjećaju dobro u registru...

Nije mi loše, kažem, nije dovoljno da pozovem hitnu pomoć, ali stvarno želim vidjeti terapeuta.

Hmm... - kaže - tek 08.06.2019. tamo je. Jeste li otišli na liječnički pregled? Dajte barem neke upute za analizu.

I opet sam na liječničkom pregledu. Smjer je bio dan. Fluorografija, EKG i ginekološki bris. Uopće se ne žalim, moj seksualni život je, blago rečeno, ne previše aktivan, samo fluorografija s desne strane. A ako trebate napraviti rendgenski snimak, značenje flash pogona? Duboko sam uzdahnuo i ogrebao se po kući. Sutradan je odlučeno da se ide kod seoskog terapeuta. Iskusan je, pametan i što je najvažnije, definitivno će prihvatiti. Pa, s analizama se morate voziti.

2019/07/30 Napokon sam bio osjeti, ispitan i osluškivan. Rekli su mi da mi je vrat neobičnog, nepravilnog oblika. Bilo bi potrebno napraviti ultrazvuk štitne žlijezde, hormone, krv i mokraću kao standard i USB stick za svaki slučaj. Bolje je davati krv i urin u trgovini, to je brže, a hormoni se ionako doniraju (hormoni ne prolaze kroz OMS). A ultrazvuk i USB stick mogu se poslati samo Aksai-u. Fino. Istog dana nema smisla odlaziti u Aksai. Plus krv samo na prazan želudac. Idem sutra.

2019/07/31 ujutro me majka bacila u Rostov (nisam znao raspored minibusa Aksai, a ona hoda barem jednom svaka 2 sata). Tamo sam brzo prošao testove i otišao u središnju gradsku bolnicu Aksai (u polikliniku estesna).

Registar. Skretanje. A onda na ženi na recepciji, zasigurno sam u ponedjeljak: "Sad mi je loše! Pa, ne mogu čekati još 2 tjedna! " Već je plakala suze. I shvatio sam da i ovdje nemam što raditi. Ne, obranio sam registar. Rekla je da imam upute za ultrazvuk i fluks. Tajnik uputi oči: - fluorografija nasuprot (i pokaže prstom po zidu bez vrata), a ultrazvuk je prema dogovoru i zapis je u uredu za dijagnostiku. Uzdahnuo sam i krenuo prema radio dijagnostici. Na vratima je natpis: "Snimanje na ultrazvuk u sobi. 4". Na vratima 4 sobe nalazi se raspored: "Snimanje na ultrazvuk od 13:00." U 9:00 sati ujutro Da, imala je afere s dijeljenjem tog proračunskog (besplatnog) lijeka!

U frustriranim osjećajima sam se probijao od Aksaya preko cijelog Rostova do Bataiska. To se može učiniti u Rostovu u nekoj vrsti MC-a, ali Bataisk je bliže mjestu prebivališta. U samom Bataiskku nalazi se Železka (podružnica željezničke bolnice). Obveznim medicinskim osiguranjem prihvaćaju samo svoje, ali uz naknadu sve i to vrlo brzo. Učinila je ultrazvuk (sva pravila), fluha (bit će spremna sljedeći dan od sat do dva).

2019/08/01 ujutro sam opet na razgovoru. Poligraf Polygraphycha prošao, napisao test, ubio 2,5 sata. Nakon toga trebate uzeti fluks i otići kući terapeutu. Uzimam, ali oni me ionako zagrijavaju, loš protok, proširenje medijastinuma. Cheshi sada na rendgenu, plaćate nakon toga. Čekao sam, uradio rendgen, dok su opisani kako sam platio. Pozvani. Radiologinja stara vrlo tiho: - potvrđeno, ekspanzija. Nisi se svađao, nisi se razboleo? Zašto ste došli raditi fluks? Bilo bi rano, dobro, ništa, sad zaboravite na posao, bavite se liječenjem. Ne brinite, ovo nije rak. (Da budem iskren, do ovog trenutka nisam bio zabrinut.) I zaključak sam izdao sa uputnicom za CT:

Kaže: "Morali biste napraviti CT pretragu obveznim medicinskim osiguranjem, pođite liječniku opće prakse i uputite mu upute. On je dužan." Ovdje je skupo. Zgnječila sam se, pomislila sam. Nije posebno skupo, samo 3200, ali ako možete besplatno... nisam to učinio odmah. Možete to učiniti sutra ujutro, ako to ne postignem obveznim medicinskim osiguranjem. Slava Železka u blizini Središnje gradske bolnice.

2019/08/02 Ja, pun namjere da otkažem CT na obveznom medicinskom osiguranju, u središnjoj gradskoj bolnici Bataysky na čelu terapijskog odjela. Ne postoji red, ali ona ne prihvaća. Ima VK. Google je predložio - liječničku komisiju. Na činjenicu potpisivanja rada. Probilo se, maltrazh maltrazhit. Na rendgenu pokažem zaključak, kažem da je CT potreban, dajte smjer. Ona gricka: - Ne mogu, to je u računalu. Idi k terapeutu. Kažem - u ponedjeljak sam proveo dan i nisam stigao do njega. Najbliži ulaz bilo kome je tek 6.. Ona grize: - Uzmi nulu (I xs što je to) i kreni. Rekao sam joj: - i hoće li me danas prihvatiti? A ona: - I kakva vam je razlika, CT skeniranje je isto, nećete stići ni danas ni sutra...

Izliječi. Želja za besplatnim liječenjem potpuno je nestala. Živio komad željeza.

Prošao CT. Platio sam. Izvadite disk i zaključak:

Kažu neoplazmu. Možda čak i benigna. Najvjerojatnije operirati. Ali najprije onkologu. Slatka. Istog dana otišao sam u seosku ambulantu, ali nisam našao terapeuta. Trebate potražiti onkologa. Navečer sam otišao na internetsko snimanje. U regionalnom onkološkom centru najbliži je ulazak dvadesetog kolovoza. Pichal. Mama je došla s posla s crvenim nosom i hrapavim glasom. Grit je još uvijek oncoinstut Rostov. Nitko mi neće dati upute, ali to se može platiti. Pronašao web mjesto. Za sutra je ulaz! (Subota!). Pa, idemo.

2019/08/03 udari onkologa. Pogledao sam disk. Grit je najvjerojatnije cista, ali ne i činjenica. U svakom slučaju dodajte. analize.

Kao rezultat toga, ovaj tjedan sam prošao kontrastni CT test (koji je pokazao da je tumor ipak malo veći)

CT glave / trbuha / zdjelice, bronhoskopija (to je gadost), biopsija (rezultat će biti u ponedjeljak / utorak). Nisu pronađene metastaze. Ovo se nešto zaglavilo u mojoj sternumu i čini se da ne raste. Bez obzira na to je li benigna, zloćudna, u svakom slučaju trebat će napraviti operaciju. Na prsima. Ne bi bilo loše ako na minimalno invazivan način, ali vjerojatno neće uspjeti.

I nakon svih mojih ispada, samo pitanje. Zna li netko dobrog torakalnog kirurga u Rostov-na-Donu ili, u ekstremnim slučajevima, u glavnim gradovima? Možda je bilo sličnih situacija s prijateljima / rodbinom. Operacija prsnog koša je složena. Neoplazma je velika. Ja sam stsu.

PS: Kote radi na Onkološkom institutu u Rostovu. Kiskis ne reagira. Peglanje daje, ali bez većeg entuzijazma. Profesionalno izgaranje.

1 i 2 vratna kralješka su fragmentirani

Zdravo. Možda nam netko može pomoći. Moj je otac ozlijeđen dok je bio u Sudku prilikom ronjenja. Sada je na intenzivnoj njezi u Sudku na mehaničkoj ventilaciji. Mama je s njim. Što joj je neurohirurg rekao:

- fragmentirani 1 i 2 vratna kralješka

- voda u plućima, dakle, ne može samostalno disati

- oticanje (nije razumjelo gdje - u vratu ili u tijelu)

- tijelo se uopće ne osjeća

Kao što je rekao liječnik, dogodilo se nešto (oprosti, nisam se sjetio) poanta je da je tijelo sada odvojeno podržano.

Pomozite dobro upućenim ljudima, savjetujte liječnike ako znate u Simferopolu ili Sevastopolju. Čitava je obitelj u panici, ujutro moja sestra tamo leti.

Potkožna fistula rektuma

Dečki, ako je itko naišao, pomozite.
Liječnici, proktolozi, loša sreća.
Tema koju se dotičem je magarca
Imam 21 godinu, težim 88, visina 180. Nikad nije bilo takvih problema, treniram odbojku, ne pijem, ne pušim. 22. travnja pronašla sam kvržicu na 1 cm od anusa. Posjetio je proktologa, odmah je rekao - paraproktitis. Idite na operaciju.
Općenito, napravili su klistir 1 put navečer, jer od sinoć nisam jeo i pio ništa. Pod općom anestezijom napravljen je incizija (ispravan) i infiltrat je procurio. Odnosno, uključio se na vrijeme i još nije bilo gnoja. Prošiveni prema van ispada. Pa, ostao sam tamo tjedan dana, išao sam normalno na toalet prvi put bez krvi i bolova. Nije bilo problema. Kao što sam kasnije shvatio, nakon čitanja, imao sam ga potkožno. Na fizioterapiju sam išla 3 dana i bila imenovana. Pa, rekli su, kažu da vjerojatno nećete imati ništa pa će biti pušteni. Psihološki sam se smirio, pobrinuo se za sebe, oprao se nakon toaleta, stavio svijeće s metiluracilom i negdje do 10. svibnja primjenjivao sam Levomekol 4-6 puta dnevno. Kad već nije bilo ničega, prestao je primjenjivati ​​salvete. Hrana je bila normalna, puno vlakana, stalno je pila vodu. Općenito je pazio na sebe i molio se da se više takvo što ne pojavi.

Nakon 1,5 mjeseca, našao sam meku kvrgu desno na šavu. Posjetio je proktologa, koji je nekako nejasno rekao da će se fistula pojaviti za 2-3 tjedna, ili će samo zacijeliti, lijepiti, adhezije na koži.

Općenito, tjedan dana kasnije došao sam k njemu s fistulom. Rupa je bila mala, 1-2 mm. Izrekli su ga toga dana za mene. Proktolog je rekao da je unutarnja rupa jedna i blizu je one koja je izvana. Odnosno, sfinktera se uopće nisu dotaknula. Ležao je 5 dana, jednom dnevno su mi pravili preljev, a zatim tijekom dana i sam ga mijenjao. Također je otišao u toalet bez boli i krvi. Rekao je da se ništa drugo ne bi trebalo pojaviti. Zamolio me da dolazim k njemu jednom tjedno, pa da pogleda - odbio je. Liječi za mjesec dana - sve je u redu, ako ne - doći ćete. Supozitoriji s metiluracilom i Levomekolom. Snaga i pranje.
Kao rezultat toga, ekstrakt kaže akutni potkožni gnojni paraproktitis.

Ovdje imam pitanja, budući da je doktor lakonski.
1) Kako se oprati? Ulijte u ranu rukama ili mlazom vode iz tuša, ili samo površinski?
2) Pri oblačenju je pored male količine krvi bilo nešto poput gnoja ili onoga što jest. Pa, proktolog je gledao ovo, to je jednostavno normalno, i što je ovo? A kako se brinuti za ranu? Rana je mala, od anusa do strane dostojanstva 1-1,5cm.
3) Što je imenovao, je li to dovoljno? Ili biste nekako trebali dezinficirati antibiotike? (osobno, nisu mi dali ništa od pilula u odjelu)
4) Općenito postoje barem neke šanse da se vratim u normalan život?
5) Da li se liječi? U ranim fazama nekako sam došla i tijelo je bilo mlado. Slijedim preporuke.
6) Kako slijediti (što se može promijeniti), što trebam odmah posjetiti liječnika? (Osim nove rupe)

Neocijenjen. Želim se barem nekako smiriti. Znam da postoji puno gora bolest, ali želim svoj život živjeti dostojno. Želim se okupiti nakon posljednje godine studiranja s djevojkom, dobiti posao, igrati odbojku i ne biti skinuta svaka 2 mjeseca u bolnici. Oprosti na pogreškama, ne mogu pisati pravilno i lijepo.

Kako sam patila od kroničnog otitisa više od 10 godina i što je od toga proizašlo

Željela sam podijeliti o mojoj bolnici, koja me prati veći dio mog svjesnog života, možda će ova priča nekome pomoći ili potaknuti da posjetim liječnika koji ima sličan problem, a posjet se stalno odgađa.

Mala pozadina: Otitis sam počeo dobivati ​​od djetinjstva, već prvi unos u liječničku kartu moje djece kaže da je 1989. godine (moja godina rođenja) prva čireva upravo otitis. Ali prema pričama majki u djetinjstvu, otitis je prošao brzo i bez posljedica. Ta predispozicija za njih objasnjena je urođenom karakteristikom moga tijela, naime uskim slušnim kanalima koji spajaju slušni kanal, odnosno uši i nos. Čak i sada, ako se prehladim, ako imam curenje iz nosa, uši mi odmah ispadnu i moram s vremena na vrijeme "puhati" uši (uvučete zrak u usta, a pritiskom ga pustite kroz nos u uši, nešto slično).

Dakle, kad je otitis na lijevom uhu prešao u kronični stadij, ne sjećam se, ali sumnjam da smo i nakon što smo se moja obitelj i ja odmorili na moru, nakon ronjenja u vodi, pala u uho, puhao vjetar i pozdravio otitis. Sjećam se tada da sam cijeli dan spavao na plaži, neki od vas vjerojatno znaju kako je to imati vrhunski otitis za vrijeme svog vrhunca, recimo tako: uho boli, stalno stvara buku i pucketa, a sve to prati vrlo neugodna bol, poput zubobolje, samo u uho. Ako nikada niste imali otitis media - zaista ste sretni. Druga pretpostavka, otišla sam na bazen nakon škole, otišla sam na plivanje i jedan dan nakon treninga, nakon što sam loše obrisala uši s vode i izašla vani, uhvatila sam otitis u lijevom uhu. Ne znam koja je pretpostavka istinita i uzrokovala mi je bol, ali suština je ista: pazite na uši od vode, a ako niste spasili i uhvatili otitis, odmah se obratite liječniku, nema lijekova za samoliječenje i narodnih lijekova!

Bila sam malo rastrojena, općenito, nisam u potpunosti liječila otitisni medij, nastavila sam živjeti kao i obično, jer je otitis media vrlo podmukla bolest. U početku, kad se razboli, uho joj strašno boli, puca i tako dalje, ali nakon nekog vremena sve prođe samo od sebe, čak i bez liječenja - ali ovo je samo iluzija. Upala i infekcija počinju se širiti u uhu, a to se već neko vrijeme ne očituje..

Vodio sam normalan život, dok sam još bio u školi. Nakon nekog vremena počeo sam primjećivati ​​da ponekad ne čujem kad me zovu ili nešto šapatom pitaju s lijeve strane. Kao tinejdžer nisam tome pridavao veliku važnost, imao sam naporan život, nije bilo vremena za bilo kakve sitnice sa sluhom.

Čudno je da sam prošao sve liječničke komisije: u školi, u vojnoj prijavi i upisu u dobi od 16 godina, u 18, u ured za prijavu i prijavu vojnog roka, po primanju meda za vozače. Pomoć, na faksu, nakon primitka dostojanstva. knjige kada su distribuirane za rad u tvornici. Da, prevario sam se kad su mi pregledali uši: nisam upao u potpunosti desno uho i savršeno sam čuo što liječnik šapuće prilikom pregleda lijevog uha. Ali kad je ENT pogledao u lijevo uho, nije li vidio što se tamo događa.

Nakon nekog vremena, u dobi od 18-20 godina, upaljeno uho počelo je "procuriti" (gnojni izlučevi istječu), isprva malo, gotovo neprimjetno, a zatim sve više i više, postalo je to da sam se probudio na jastuku namočenom gnojem. To je bio prvi poziv da je došlo vrijeme da nešto učinim, već sam imao 22-23 godine.

Obraćajući se ENT specijalistu u lokalnoj klinici, poslali su me na čelo ENT odjela gradske bolnice, a on mi je rekao nešto poput "dušo, imaš puno mesa u uhu, treba ti radikalna operacija" i poslao me u bolnicu.

Ukratko ću opisati svoj boravak u lokalnoj bolnici: u dva tjedna uboden sam antibiotikom za cijelo dupe i operacija nikada nije učinjena, ograničio sam se na kapljice i djelomično uklanjanje granulacija (isto meso).

Takav tretman pomogao mi je, ali ne dugo, otprilike šest mjeseci ili godinu dana, uho mi uopće nije curilo i nije bilo neugode, osim djelomične gluhoće. Bilo mi je drago, ali radost je bila kratkotrajna.

Nakon što sam diplomirao na institutu, opet sam pozvan u upravni odbor kako bih, tako rečeno, otplatio dug prema domovini. Imao sam tada 24-25 godina. Prolazeći liječnički pregled, liječnik ENT i dalje mi je vidio uho i rekao "brate, ne možeš se pridružiti vojsci, što ti ide na uho" i ponovo me poslao u gradsku bolnicu na pregled. Nisu opet obavili operaciju, opet probili cijelu zappu i kapljali kapljice. Istovremeno su dali zaključak da mi je nemoguće ni na koji način služiti, i rekli su da idem u miru. Tada sam pitao doktora, ali što je s operacijom, on je rekao: "Ne znam ništa", idite u glavni grad ili regionalni centar i operirajte na sebe koliko god želite ".

Nakon što sam primio GPS i vojnika u naručje, zabio sam mu zdravlje. Spavao sam sada s pamučnom vunom u uhu (da ne bih mogao da zabrljam jastuk), ujutro sam čistio vanjski slušni otvor, a s vremena na vrijeme bih kapkao kapi na preporuku liječnika. U isto vrijeme pokušao sam da voda ne upadne u upaljeno uho, ali nisam se puno trudio oko toga, i uzalud. Bilo koji ENT liječnik reći će vam da zaraza (svaka nesterilna) voda u uhu s otitisom može imati vrlo teške posljedice..

I tako sam živio do proljeća 2018. godine, tada sam zatvorio IP, imao sam slobodnog vremena, jer još nisam počeo raditi. Ne znam što me nagnalo da počnem raditi na bolnom uhu, ali na Internetu sam pronašao mjesto Republičkog znanstvenog i praktičnog centra za otorinolaringologiju - najveći i najsuvremeniji medicinski centar u zemlji (Bjelorusija). I zakazala sam sastanak s liječnikom.

Na prvom sastanku liječnik mi je rekao: "Čovječe, jesi li svjestan da nemaš bubnjić i na njegovom mjestu je narastao ogroman polip?" Da ne kažem da sam u aahu, da ne kažem ništa, i poslali su me da napravim CT temporalne kosti.

CT je pokazao odsutnost slušnih kostiju u lijevom uhu (trulo jebanje) i isti polip, ali temporalna kost je bila u redu, nadahnula je i umirila. Pored toga, uradio sam audiogram i dijagnosticiran mi je kronični lijevi bočni epitympanantralni otitis media, mješoviti gubitak sluha stupnja 3 na lijevoj strani s normalnim sluhom u suprotnom uhu, senzorineuralni gubitak sluha slabog stupnja na desnoj strani. Dali su mi uputnicu za hospitalizaciju, koju sam čekao oko šest mjeseci, a sada, 9. siječnja 2019. u bolnici sam, 10. siječnja zakazana mi je operacija saniranja.

Izvanredna liječnica, profesorica, doktorica medicinskih znanosti Petrova Lyudmila Grigoryevna operirala me, operacija je trajala 3-4 sata i nije bila laka (prema docentu), očistili su sve za mene (u uhu), uklonili su polipe i gusto je ugurali. Kranijalna kost je malo zahvaćena (da tako kažem), oštećena su područja odsječena i zbog toga imam malu šupljinu u lubanji u predjelu ušnog kanala koja se, srećom, liječi sigurno i sve se čini da je s njom u redu..

Probudio sam se na intenzivnoj njezi, bio sam užasno vrtoglav (kao što su mi kasnije objasnili jer su čistili oštećeni dio lubanje - otuda vibracija koja se prenosi u vestibularni aparat, ili nešto slično), a također sam jako htjela piti. Ali hrana uopće nije išla, prvih par dana nisam ništa jeo, a kad sam pokušao nešto baciti u stomak, ustao sam i potrčao da se probudim, oprosti zbog detalja. Sutradan su me premjestili u odjeljenje i, općenito, najzanimljivije i najtežnije tek je počelo.

Nakon par dana, uho mi se popravilo - to je slučaj kad se tamponi koji su se već uspjeli osušiti do rana u uhu, duboko u sebi, živim načinom izvuku iz uha. Jedva suzdržani kako ne bi vrisnuli kad su izvukli zadnji, najdublji tampon. Obavili su i vakuum u uhu, osjećajući se kao da vam prodire u mozak. I tako svaki dan tijekom 2 tjedna. Vrijedi napomenuti da je prvi tjedan bolan i neugodan, a kada uho zacijeli manje ili više, to već počnete smatrati rutinom, a nema boli.

Kao rezultat toga, ostao sam u bolnici točno 3 tjedna. Nakon otpusta, liječnik mi je dao neke riječi i preporuke o rastanku, rekla mi je da zakažem mjesec dana kasnije i otišla sam kući.

Sada još uvijek jedva čujem lijevo uho, tuširam se isključivo u čepićima za plivanje (kategorički isključujem da mi voda uđe u uho) i izlazim vani isključivo s pamučnom vunom u uho, kako ne bi puhao, jer je uho otvoreno - nema bubnja membrane.

Imam priliku u budućnosti obnoviti bubnjić i kosti, pod uvjetom da će sve u uhu zacijeliti kako se i očekivalo. Možda ću se u oba uha čuti kao i drugi ljudi, ali za sada živim u "mono" zvučnom načinu. Sredinom lipnja odlučit će se sudbina mog lijevog uha, audiolog će odrediti hoće li biti smisla u operaciji vraćanja sluha ili ne.

Ukratko, želim reći da vaše zdravlje više ovisi o vama, a tek onda o liječnicima. Sam sam sebe učinio praktički gluvim u jedno uho, samo što nisam na vrijeme kontaktirao liječnika, a vi biste još uvijek mogli spasiti kosti, ako sam 5 godina ranije kontaktirao liječnika. Ne ponavljajte moju pogrešku, a to se odnosi ne samo na uši, već i na sve ostalo.

p.s. Ispričavam se na listu teksta i eventualno vratolomnom pripovijedanju.

Totalna tiroidektomija (potpuno uklanjanje štitnjače) - recenzije

Negativne recenzije

Potpuno sam uklonila štitnjaču u 2017. godini. Još uvijek ne mogu živjeti normalan život. Glasa više nema. Nakon operacije, mjesec dana nisam mogao ići u toalet većim dijelom, tada ga je zamijenila druga bolest. Svi su zubi počeli boljeti. Ovo je trajalo mjesec dana. Gospodine, bio sam spreman ukloniti sve zube od ove boli. Sada postoje neke kontre. Tlak skače, glas je djelomično izgubljen, puls je preko 100. umor, ponekad nema snage da se popnete stubama, postalo je jako nervozno. A također su i ove konvulzije mučile i. Smanjuje sve, od nožnih prstiju do torza, glatko poput transformatora. Ime ispravne štitnjače je štit cijelog organizma. Uklonili su ga sa mene i sve je nestalo iz tijela, kalcija itd.

prednosti:

Nedostaci:

Operacije su radili 2013. godine u Kaširi. Zapravo pišem za one koji su ili koji su upravo operirani. Ukratko, slučaj kada je uklonjena cijela štitnjača. Sama operacija nije problem za pacijenta. 4. dana puštaju. Osim ako naravno sve ne ide po redu. Opisujem slučaj kada je kalcij prestao apsorbirati i pao je ispod 1,6. Tako ste naučili, ili ćete uskoro znati što su grčevi ili goosebumps. može smanjiti apsolutno sve, ne samo tele na nogama, već i kapke, na primjer. Čudno, ali ne znaju svi liječnici točno što treba učiniti kada kalcij padne, na primjer, započnu vam ubrizgavati kalcijev glukonat i to pomaže. Ali ubrizgavanje u venu svaki dan je nerealno, ali u guzicu boli i nije učinkovito. Ukratko, ovdje svatko traži svoju formulu, ali u principu, svi imaju jednu, samo se doze razlikuju. U mom slučaju to je 6 tableta na dan nakon 13:00 kalcijev d3 nimomed (3 doze po 2 tablete) plus 2 tablete 1 mg alfad3 teva (2 doze od 1 tablete), a navečer 20 kapi dihidrotakistarena. Umjesto d3nicomeda, možete uzeti drugi kalcij, glavna doza je najmanje 500. Ne uzimajte sandoz, učinak je isti, a cijena je 10 puta veća. I razgovor o činjenici da je brzo asimilirao smeće. Ukratko, povećajte dozu kalcija dok ne prestane oluja. Ali pazite da pijete alfa i dihidro, jer se u suprotnom kalcij ne apsorbira. Kad pronađete dozu i oluja vas zaustavi, možete potražiti druge doze, zatim ukloniti nešto, dodati nešto. Učinak ćete shvatiti brzo, jer kad padne kalcij, osjećate se blizu samoubojstva. Pokušao sam ukloniti alfu (dragi), ali nakon nekog vremena, kalcij je pao i morao sam opet piti. Počeo sam piti samo 1 tabletu ili alternativne dane kad je 1 kad 2. S dihidroom ista priča. Možeš piti malo više, možeš piti i malo manje. Kao rezultat toga, ne mogu dostići normu kalcija u krvi u 2,2, ali čak i sa 2 osjećam se prilično veselo. Pravi teladni grčevi događaju se, u noći postaje poput stabla, boli plač. ali bolje je kada se smanji, ali je živo Pa ipak, kalcij morate piti najmanje 4 sata nakon lteroksina.

Neutralni pregledi

„U potpunosti sam uklonila štitnjaču 01. 11. 2014. godine. Operacija je bila sjajna. Nisu primijećene komplikacije. Glas se nije izgubio. Nema kašlja. Slabosti više nema. Tlak, puls su normalni. Spavanje je također normalno, bez posebnih pilula. Uzimam samo hormonske pilule. Ožiljak je bio jedva primjetljiv. Povišen raspoloženje. Proces oporavka išao je na bodove: poboljšajte se, poboljšajte se, poboljšajte se ".

Djevojke, dobar dan! Recite mi dobrog endokrinologa? Prije 4 mjeseca imao sam operaciju, ali stanje mi se iz dana u dan samo pogoršava, kosa i obrve ispadaju, kao nakon kemoterapije. Svi hormoni su normalni, testovi su super, ali zdravstveno stanje je jednostavno grozno, depresija, apatija, samopouzdanje, slabost, pospanost, općenito, neka vrsta užasa ne mogu više tako živjeti!

Od mojih prijatelja koji su izbrisali sva pravila. Hormonska nadomjesna terapija jedina je neugodnost. Pa, glas neko vrijeme nakon operacije je sve škripiviji

Želim napisati svoj pregled, za one koji moraju biti podvrgnuti operaciji za potpuno uklanjanje štitne žlijezde, imam 29 godina, dijagnosticiran mi je DTZ 2. stupnja, liječio sam se Tirozolom gotovo dvije godine, došlo je do jednog relapsa. Nakon recidiva, kad su se hormoni Tyrosolom vratili u normalu, endokrinolog mi je propisao sve potrebno testovi, a ja sam otišao na operaciju, otišao sam u krevet, sljedeći dan je zakazana operacija, trajao je oko 2 sata, teško se oporavio od anestezije, prvi dan je bilo bolno gutanje, osjećaj da mi je grlo vezano užetom, treći dan mi je postalo malo lakše, ali osjećao sam se kao oko tri tjedna pri gutanju, ispraznili su me četvrti dan nakon operacije, 10. dana su mi skinuli šavove, imam kozmetiku, otprilike mjesec dana imao sam otekline na grlu i modricu, danas je točno mjesec dana, modrica više nema, šav je jako svrbeo, stanje mi je normalno, pijem l-tiroksin 50, uskoro će kontrolna isporuka hormona možda liječnik prilagoditi dozu. Kad sam otišao na operaciju nisam mogao pronaći recenzije, želio sam znati više, bilo je vrlo zastrašujuće, možda će moj pregled nekome pomoći. Fotografiju prilažem mjesec dana nakon operacije.

Pozitivne kritike

Dugo se nisam usudio na operaciju, jer sam sumnjao, čitao sam negativne kritike. Endokrinolog je nagovorio. Koliko je trajala operacija, ne sjećam se, samo sam spavala. Nisam osjećao puno boli. Kašalj nije smetao. Upozorili su me da će moj glas biti promukao, ali samo sam se bojao govoriti. Tada sam se naviknuo. Sada sam se navikla živjeti s novim senzacijama, jer nema roda štitnjače. Spavanje je normalno. To je provjerio polazni endokrinolog. Dijagnosticirao je da ćete živjeti. I nadam se još dugo. Sada nema problema s gubitkom kilograma, samo ne razmišljajte o tome. Sve propada i bolest također

Pozdrav svima. Prošli četvrtak potpuno uklonjen U ponedjeljak je već kod kuće, 3 dana su bila poput preljeva. Danas su uklonili povez. Veliko hvala kirurgima Sibirskog državnog medicinskog sveučilišta (Tomsk). Veliko hvala zasluženom liječniku Ruske Federacije, profesoru Popovu O.S. I sama se dobro osjećam. Od jučer počinjem uzimati eutirox za početak od 50 mcg s naknadnim porastom na 100. Nemojte se razboljeti!

izbrisan. Sve savršeno! Godina je već na hormonima, šav je gotovo nevidljiv, iako velik. O tome ću detaljnije pisati. Link onda ću te baciti.

učinio u Gradskoj kliničkoj bolnici №70 u Novogireevu kirurg Meldzikhov Taimuraz Borisovich.

Bože daj mu zdravlja.

Imala sam i čvor 10 godina, iako su testovi na hormone bili normalni, uklonili su mi jedan režanj, postoperativni period je prošao brzo i gotovo bezbolno (nakon KS-a, to je mnogo gore)), pijem hormone svako jutro, nisam pun, ne pušim, ne pratim dijetu )

Moja sestra i ja smo uklonjeni udjelom. Sve je u redu, uspijevamo i bez hormona. Jednom godišnje krv za hormone štitnjače.

Rodila sam dvije. Glas, težina nakon operacije - sve je ok. Nakon operacije, također sam se osjećao odlično. Izvadio sam isthmus. Xs, pojela sam sve, nije bilo promuklosti, ne znam zašto epruvete i juhe..

Ako nešto pitam.

prednosti:

Profesionalni tim kojem možete vjerovati!

Nedostaci:

Želim reći veliko hvala svima koji rade u radiohirurgiji, koji svakodnevno pomažu ljudima da se riješe nesreće koja se može dogoditi svima. Posebno sam zahvalan svom dolaznom liječniku Polkinu V.V., liječniku od Boga, profesionalnom i samo dobrom osobom! Zdravlje, sreća svima vama! Vratite ljude u život, činite čuda na Zemlji. nikada te neću zaboraviti!

prednosti:

liječnici

Nedostaci:

Pozdrav) Neočekivano sam, po savjetu dobre osobe, došao u Odjel zatvorenih radio nukleida (ne sjećam se imena). a gle, gle, uzeo je raširenih ruku. puno hvala liječniku Polkinu Vjačeslavu Viktoroviču, sve je u redu nakon operacije. (Nisam ni razumio da je operacija završena. Probudili su me. Ali samo trebam gledati san). Stav osoblja je izvrstan, vrlo sam zadovoljan)))

prednosti:

Nedostaci:

Prije otprilike 5 godina, liječnici su u meni otkrili tumor štitnjače koji je rastao i narastao do takve veličine oko 3 cm da mi je jednostavno jednostavno otežalo disanje, tjedan za tjednom osjećao sam se sve gore i gore dok me nisu poslali na operaciju, poslali su me u Harkov, s obzirom da sam iz Ukrajine, ali naravno da su cijene ugrizle, ali vrijedilo je. Nakon operacije, činilo se da sam počeo živjeti iznova, zacjeljivao je ranu brzo i gotovo bezbolno, tako da sam sretan)

prednosti:

Kvalitetna usluga, profesionalni pristup.

Nedostaci:

8. prosinca 2016. saznao sam za strašnu dijagnozu papilarnog karcinoma štitnjače 17. siječnja 2017. bila je operacija u gradu Tula, nakon čega je jod zakazan za 20. ožujka u gradu Obninsk. Prije pregleda ultrazvukom je utvrđeno da čvorovi nisu potpuno uklonjeni, a ja još uvijek imam još jednu operaciju. Odlučio sam da će me operirati u gradu Obninsk. Operaciju je zakazao za 21. travnja dr. Polkin V. V. Želim izraziti zahvalnost na osjetljivom stavu prema pacijentima, jer su detaljno objasnili napredak, prednosti i nedostatke operacije. Liječnik je odgovorio na sva moja pitanja i dao pozitivan stav. Hvala na pažljivom pristupu pacijentima. Bog blagoslovio tebe i tvoju obitelj!

prednosti:

Vrlo ljubazan stav osoblja Odjela za radiokirurško liječenje Medicinskog radiološkog centra. F. Tsyba.

Nedostaci:

U ožujku ove godine štitnjača je uklonjena na Odjel za radiokirurško liječenje Medicinski radiološki centar. A. F. Tsyba. (Voditelj odjela V. S. Medvedev, kirurg V. V. Polkin). Prethodno su se savjetovali u nekoliko specijaliziranih medicinskih ustanova u Moskvi, ali nisu susreli tako odgovorne i kompetentne liječnike.
Nakon operacije redovito (putem interneta) dobivam detaljne detaljne preporuke za rehabilitaciju.
Tatjana Alekseevna

Pozdrav! Želim podijeliti svoju priču i svoje iskustvo s potpunim uklanjanjem štitne žlijezde (medicinski izraz - ekstrafascijalna tiroidektomija).

Sve je počelo činjenicom da sam prilikom planiranja trudnoće (imam 33 godine i odlučila sam se igrati sigurno) odlučila obilaziti sve liječnike, uključujući endokrinologa. Nakon pregleda, prilikom palpacije (palpacije) štitne žlijezde, liječnik je pronašao pečat i poslao me na ultrazvučni pregled. Ultrazvukom su pronašli čvor koji očito nije mali, jer su mi odmah propisali punkciju (punkcijska biopsija). Moram odmah reći da sam imao sreće s liječnicima, ne samo da nisam ništa osjetio, nego i kasnije nije bilo modrica. Tjedan očekivanja i evo ga nježnog rezultata. papilarni karcinom štitnjače. Neću reći što sam doživio tokom tih mjeseci, preći ću odmah na vrijeme operacije.

Odlučio je provesti operaciju u ESC-u (Endokrinološkom znanstvenom centru) na ulici. Dmitrij Uljanov u Moskvi. Zakazala sam sastanak s kirurgom. Što trebate ponijeti sa sobom na sastanak: rezultati ultrazvuka, rezultati punkcije, testovi na TSH i T4 na hormone. A najbolje je učiniti ultrazvuk i ponovno napraviti punkciju na mjestu gdje ćete izravno raditi operaciju. Liječnik je pregledao sve, odredio datum operacije i dao popis što treba učiniti prije operacije. Svakako posjetite kardiologa, napravite gomilu testova i još mnogo toga. U ponedjeljak su me primili u bolnicu, a sljedeći dan je operacija već bila zakazana. U predivnim antitrombotičkim čarapama otišao sam u operacijsku salu.

Dan prije, sa mnom je razgovarao ne samo operativni kirurg, već i anesteziolog (sve je rečeno do najsitnijih detalja). Odmah ću reći da sam savršeno podnio anesteziju, a ne mučninu, ne vrtoglavicu. Dan u intenzivnoj njezi prošao je pola spavanja. Neprestano pored vas medicinsko osoblje, pratite stanje. Još dva dana kad sam bio u bolnici, gledali su me. Nakon uklanjanja štitnjače može doći do grčeva zbog nedostatka kalcija u tijelu. Nisam ga imao, ali vidio sam kako se to događa, boli. Izrezani organ poslan je na ispitivanje i otpušten sam kući. Tjedan dana sam išla s zavojem oko vrata, pobrinula se za šav, povukla se dovoljno brzo, jedini neugodan trenutak je modrica, a ne velika oteklina,

ali mjesec dana kasnije prošlo je. Ne doživljavam kompleks, sve je vrlo uredno izvedeno.

Kao rezultat, nakon ispitivanja pokazalo se da nemam rak, to je bio samo zloćudni tumor, ali kasnije se mogao razviti u rak. Ne žalim zbog operacije, za mene je prevencija bolja od kvara. I ne smeta mi što ću do kraja života biti na umjetnom hormonu (usput, uzimam Eutiroks), brzo sam se navikla svakodnevno uzimati.

Na kraju želim reći sljedeće. Vrlo često zaboravljamo da trebamo pažljivo nadzirati svoje zdravlje, dobro, tu naviku nismo usadili u nas još od djetinjstva))) Preporučujem da ne odgađate, i odmah podvrgavajte pregledu štitnjače. Liječnici općenito preporučuju da se jednom godišnje ili šest mjeseci žene (posebno starije od 30 godina i koje rode) podvrgnu het-triku liječnika - ginekologa, endokrinologa, mamologa.

Svi smo različiti i svi pojedinačno. Ali to se također događa kao u mom slučaju!

Napišite komentare, navedite, pokušat ću odgovoriti svima)))

Dobar dan svima!

Ako ste naišli na ovaj pregled - najvjerojatnije, imat ćete takvu operaciju ili ste bili ovdje samo iz znatiželje.

Dugo sam razmišljao o tome želim li ovo napisati, ali prije operacije nisam našao toliko besplatnih podataka, samo sam na zatvorenom forumu našao mnogo ljudi koji su preživjeli ovo, uključujući i moju zemlju, koji su pomogli da se nose sa strahom i uvjereni ja - da će sve biti u redu.

Dakle, ta je priča započela prije godinu i pol dana, kada sam, nakon što sam doživio jak stres, dugo imao temperaturu od 37-37,3. Sada shvaćam da je ovo bilo prvo zvono. Prošla sam cjelovit pregled - od terapeuta do ultrazvuka bubrega i nadbubrežne žlijezde. Jedino što nije u redu bilo je čvor u štitnjači od 3 mm. Hormonski testovi su bili u redu. Sada znam da iskusan i kvalificiran stručnjak za ultrazvučnu dijagnostiku može vidjeti da je čvor "loš" čak i ako je još uvijek tako malen. Ali, očito, specijalist kod kojeg sam prvi put došao nije bio takav.

Zimi 2016-2017. Naišla sam na problem sa ženske strane - menstrualni ciklus se ugasio i otišla sam ginekologu, nakon čega je dala uputnicu endokrinologu u specijalizirani dispanzer (kao što sada razumijem, pahuljicom, jer bi mogla, kao i prije, samo propisati tablete za kontrolu rađanja) ).

Već izravno u endokrinološkoj ambulanti, nakon što sam se najprije dogovorio s endokrinologom, otišao sam na ultrazvuk kod ginekologa-endokrinologa. Istog dana, zbog sretnog (?) Stanja okolnosti i ljubaznosti liječnika na ultrazvuku, primio sam finu punkciju igle i par dana kasnije došao je rezultat - papilarni karcinom štitnjače.

Što smo moja mama i ja doživljavali tijekom tih mjeseci - bolje je ne poznavati nikoga.

Operacija je zakazana nešto kasnije od mjesec dana kasnije u Minskom gradskom onkološkom centru - u odjelu za tumore glave i vrata..

Nakon što sam na Internetu pročitao znatnu količinu recenzija o jednom od kirurga na ovom odjelu, nije bilo sumnje da bih htio s njim raditi na operaciji, samo tako bi moja osakaćena draga bila mirna. Ne smatram etičnim otkrivati ​​ime kirurga u javnoj domeni, ako je netko, ne daj Bože, naišao na ovaj problem u osobnom razgovoru, mogu reći više o njemu.

Prije operacije bilo je potrebno proći znatan broj testova i proći pregled kod ginekologa. Kao i vjerojatno prije bilo koje operacije.

Prije operacije primio sam ponovljenu punkciju iz limfnog čvora kako bih naznačio volumen kirurške intervencije. Hvala, Gospodine, da su rezultati bili benigni i uspjeli smo jednim rezom.

Dan prije operacije, već na odjelu, obavljen je pregled ENT-a, rendgen prsnog koša, test krvi radi utvrđivanja krvne grupe i Rh faktora, plus razgovor s anesteziologom.

Navečer ne možete jesti ništa, već na dan operacije i piće.

Prije operacije obavljaju premedikaciju, a nakon 10 minuta medicinska sestra uzima operacijsku salu.

Već na kirurškoj jedinici (ne znam kako se to zove), kirurg je došao k meni, nacrtao crtu duž koje bi presjekli i obećao da će sve biti u redu.

Zatim anestezija i - u odjelu sam.

Ali nije ga bilo! Moja drenaža je bila začepljena i bilo ju je potrebno promijeniti, pa sam je, iako još nisam napustio prethodnu anesteziju, ponovo odveo u operacijsku salu kako bih promijenio drenažu.

Koliko sam bio zastrašujući i loš! I kad me je netko na slijepo zamolio da ne plačem i da se sjetim nečeg dobrog što sam imao u životu, nisam se mogao sjetiti ničega, jer koliko sam strašan u tom trenutku blokirao sve prethodne radosti u životu. I moj operativni kirurg negdje je nestao, i bilo je dvostruko zastrašujuće.

Drugi put kad sam se odmaknuo od anestezije, nisam bio baš dobar, bilo je vrlo teško gledati svjetlo. U svakom slučaju, otvorio sam oči s velikim poteškoćama.

Prva noć bila je najteža - budući da je bilo nemoguće ustati, a dežurna sestra nije ni pomogla da se prevrne na bok tako da su joj leđa bila malo lakša. Općenito, jedva sam čekao jutro da se napokon ustanem i odem u toalet. A onda je sve išlo lakše. Prva dva dana išao sam s drenažom, a kako je uklonjena već je bilo puno bolje..

Nešto više od mjesec dana nakon operacije, nisam pio hormon da bih se podvrgnuo radiojodnoj terapiji.

Nakon operacije, činilo mi se da se ova terapija odmara u sanatorijumu!

Sada sam na supresivnom strpljenju, svako jutro na prazan stomak, svaki dan na prazan stomak, pijem Eutiroks pola sata prije jela i osjećam se dobro.

Naravno, jednom suočen s onkologijom - sada se jako bojim nečeg drugog i potpuno drugačije doživljavam sve što se događa. Shvativši da se nesreća može dogoditi u svakom trenutku. S bilo kime.

Ali iz ovoga još više cijenim i volim život. Omiljeni ljudi u blizini.

Pozadina. Teško je reći kada su točno počeli problemi sa štitnom žlijezdom, no za njih sam saznao u prosincu 2015., točnije 31. prosinca 2015. ENT me poslao endokrinologu, kojeg sam u početku kontaktirao zbog gušenja. Gušenje... užasna stvar koju zasigurno nećete poželjeti nikome. Danima nisam spavala, jer čim sam zauzela ležeći položaj, u grlu mi se odmah pojavio osjećaj kvržice. Taj me osjećaj, naravno, nije pratio stalno, ali nije bio rijedak "gost". Pripisao sam to alergijskoj reakciji, neliječenom prehladi... Ali, u jesen 2015. godine, konačno sam odlučio posjetiti liječnika. Iskreno nisam znao kome da idem. Budući da je problem bio u grlu, izbor je pao na ENT. Zaključak ENT: bilo problema sa štitnjačom, bilo psihosomatika. Stoga sam otišao kod endokrinologa, koji mi je nakon razgovora rekao da definitivno nemam problema sa štitnjačom, ali ona će palpirati. Tek nakon palpacije osjećala se zbog "nečeg sumnjivog" i dala smjer na ultrazvuk koji se održao nakon novogodišnjih praznika. U siječnju 2016. već sam sigurno znao da imam čvor u lijevom režnju štitnjače, a ne mali (3 cm). Krvni test za hormone TSH, T4cv otkrio je tireotoksikozu. Daljnja punkcija, koja je pokazala dobroćudnost ovog obrazovanja. Tada sam pio tirozol, darivao krv i opet pio tirozol. Tada sam bio "loš" pacijent i nisam pio tirozol. Tada sam se vratio s izleta i odlučio promijeniti liječnika. Dugo sam proučavao recenzije kod lokalnih liječnika i konačno sam našao "svoje". Neću skrivati ​​da je jedan od razloga promjene dežurnog liječnika bio taj što je bivši inzistirao na operaciji, ali to iskreno nisam želio. Dakle, moj je novi liječnik također započeo s konzervativnim liječenjem, ali iz našeg prvog sastanka rekla je da trebam operaciju, a što se prije odlučim, lakše će biti.

Glavni dio. Dugo sam razmišljao, puno čitao i odlučio. Otišao sam na konzultacije s kirurgom koji je nakon što sam poslušao cijelu povijest i pregledao sve moje preglede / studije / analize rekao da je operacija zaista potrebna. Bio je i istinski iznenađen, jer se moje analize i moj izgled uopće nisu poklapali. "Morate biti toliko uzbuđeni, sjajnog izgleda... I tako ste mirni." Rekao je koji su testovi potrebni za hospitalizaciju, odredio je datum. Pojasnio je da ćemo ukloniti cijelu štitnjaču, za to nisam bio spreman, jer moj je liječnik govorio samo o udjelu u kojem se nalazio čvor. Kirurg je detaljno objasnio zašto sve isto:

- postoji velika vjerojatnost degeneracije mog benignog čvora u maligni,

- složenost kontrole ponašanja ovog čvora, "živi svoj vlastiti život",

- složenost liječenja tireotoksikoze, visok postotak relapsa,

- kod uklanjanja samo djelića, s mojom tireotoksikozom postoji velika vjerojatnost da je potrebno ponoviti operaciju za uklanjanje preostalog dijela...

"Općenito ste tako mladi, cijeli život vam predstoji. roditi djecu i općenito živjeti vedro, lijepo, bogato. Sve ćemo izbrisati, ujutro ćete piti jednu pilulu, nema nelagode. Jednostavno zvuči zastrašujuće nadomještanje hormona. ".

Nakon ovog razgovora, opet razmišljanje, čitanje članaka i recenzija. Bojala se Nije ta riječ. Bojim se operacije, i što će se dogoditi nakon toga.

Dan X. Stigao sam u bolnicu i dobio posao. Dugo i istovremeno uzbudljivo čekanje na pregled vašeg kirurga. Detaljno je govorio o mogućim posljedicama. Glavne su oštećenja na živcima koji se ponavljaju i nedostatak kalcija, ali sve je popravljivo (prema kirurgu).

Rad. Doveli su ga u operacijsku salu, dugo nije bilo kirurga, anesteziologa, neprestano se šalio, što ga je malo nerviralo, a medicinske sestre su također pokušavale odvratiti pažnju. Tama. Oživljavaju, pokušavaju me probuditi, nisam se htjela probuditi J Povraćanje... jako povraćanje, odjeljenje, povraćanje. Sutradan ujutro. U glavi mi je zamućenost, ali ništa ne boli. Činilo se da je glas tu, ali hrapav, trudeći se da ne govori. Doktor je inzistirao da kaže da je sve dobro prošlo. Stalno ga je pitao ima li osjećaja goosebumps na licu ili rukama, ali nije bilo ničega takvog. Tjedan dana ukupno u bolnici, par preljeva, na dan pražnjenja ubodi su uklonjeni. Na mjesto šava postavljene su "naljepnice", koje su se nakon dva tjedna oljuštile.

Daljnje promatranje od strane kirurga u mjestu prebivališta i promatranje od endokrinologa, koji je propisao prijem Eutiroxa 100 mcg jednom dnevno. Nekoliko mjeseci nakon ispitivanja doziranje je promijenjeno na 112 mcg. Sljedeći sastanak u srpnju, također nakon darivanja krvi za TSH i T4sv.

Trenutno, tri mjeseca nakon operacije, ne osjećam nikakvu nelagodu. Ne mogu reći da se moje zdravstveno stanje dramatično promijenilo, umor je nastavljen navečer, ponekad je prisutan i malo letargično raspoloženje. Ali definitivno ne žalim. Teško je preporučiti tako ozbiljnu operaciju. Ako vaš liječnik inzistira da biste trebali učiniti 100%, ali naravno trebate pronaći dobrog iskusnog kirurga.

Pitanje cijena. Moj sedmodnevni boravak u bolnici, u odjelu povećane udobnosti + operacija + anestezija + preljevi +... oko 100 tr.